Hírek

2008.11.20. 09:38

A csabai szlovákokhoz készül Gyurcsány

A városvezetéssel, a helyi szlovákság képviselőivel és feltehetően Ján Süli békéscsabai szlovák főkonzullal is találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Békéscsabán.

beol.hu

Az MSZP-s Molnár László, Békéscsaba egyéni országgyűlési képviselője hívta meg a kormányfőt a békési megyeszékhelyre a szocialisták hétfői frakcióülésén, hogy személyesen is tapasztalja meg: a nagy többség elutasítja a néhány ember által gerjesztett feszültséget a két nép között.

Békésben él hazánkban a legtöbb szlovák, és békében élnek a magyarokkal, jó a kapcsolat a magyarok és szlovákok, a városvezetés és a főkonzulátus, a megye települési és szlovák kisebbségi önkormányzatai, a különböző civil szervezetek között. A kormányfő programjának nyilvános részéről megtudtuk: Gyurcsány Ferenc háromnegyed tizenegytől folytat megbeszélést az Országos Szlovák Önkormányzat és a Békés megyei szlovák közösség képviselőivel a Szlovák Kultúra Házában, majd negyed tizenkettőtől sajtótájékoztatót tartanak.
A beol.hu információi szerint a program nem publikus részében egy helyi szlovák család vendégül látja a miniszterelnököt.

Ezek is érdekelhetik