Hírek

2008.08.15. 08:16

Sidi 39. lett sportpuskában

Sidi Péter 588 körös teljesítménnyel 39. lett a férfi kisöbű sportpuskások 50 m-es fekvő számának 56 fős mezőnyében a pekingi olimpián, így messze elmaradt a nyolcas döntőtől, amelyhez legalább 594-et kellett volna lőnie.

mti

A Komáromi VSE 29 éves versenyzője előzetesen azt mondta, ebben a számban kell a legtöbb szerencse a jó eredményhez, nos, ez pénteken elpártolt mellőle.

Az első két tízes sorozatában csak egy-egy 9-est lőtt, s ezzel még tagja volt az élcsoportnak, utána azonban feltámadt a szél, amely hol az egyik, hol a másik irányból fújt, s ez láthatóan megzavarta Sidit. A harmadik sorozatában három, majd a negyedikben négy 9-es is becsúszott, s ezzel gyakorlatilag elszállt az esélye a továbbjutásra.

Az ötödik és a hatodik körben 98-at, majd 99-et teljesített, s így – tíz körrel elmaradva legjobbjától – 588-cal zárt. Az alapversenyt az ukrán Artur Ajvazjan nyerte 599-cel.

„Nem volt szerencsém a sorsolással, mert a pályának arra az oldalára kerültem, ahol jobban fújt a szél, és a napsütés is zavart. A döntősök közül szinte mindenki a másik oldalon lőtt” – nyilatkozta Sidi.

A légpuskában korábban hatodik Sidinek még egy száma van Pekingben, vasárnap a kisöbű sportpuskások összetett számában próbál szerencsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!