Hírek

2008.05.14. 08:58

Kovács Kálmán: soha nem kértük Gyurcsány fejét

Soha nem mondtuk, hogy Gyurcsány Ferenc fejét kérjük a további kormányzáshoz. Program és személyi szinten a kért pártnak (az MSZP-nek és az SZDSZ-nek) közösen kell döntéseket hoznia - ezt Kovács Kálmán szabad demokrata országgyűlési képviselő jelentette ki egy kérdésre válaszolva az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este, a hírműsor MTI-hez eljuttatott összefoglalója szerint.

BAMA

A riporter által az SZDSZ "fodorista vonulatához" sorolt Kovács Kálmán hangot adott azon véleményének, amely szerint ma nem tudja elképzelni, hogy az SZDSZ megszavazza a költségvetést, ami a kormány bukását jelenti. Az Országgyűlésben nincsenek meg a feltételei a kisebbségi kormányzásnak, hiszen, ha az SZDSZ-t nem tudja megnyerni az MSZP, akkor további partneri lehetősége nincs - mondta. A szabad demokrata politikus szerint ezért újra kell kötni a koalíciót új tartalmi és személyi feltételekkel.

Kovács Kálmán, a környezetvédelmi tárca volt államtitkára az  SZDSZ április 27-i budaörsi küldöttgyűlésén közölte, nem szavaz igennel a koalícióból való kilépésre. A politikus a felszólalását követően ezt azzal indokolta az MTI-nek, hogy a szavazás már nem a koalícióról szól, hanem június 7-ről, a párt tisztújításáról.
MTI

Ezek is érdekelhetik