Hírek

2008.05.15. 18:59

Gyenesei bepereli a rágalmazóit

Nehéz időszakban, a kormányzati ciklus végéig kitartva eredményes munkát végezni – erre készül elmondása szerint Gyenesei István

V. M.

Nehéz időszakban, a kormányzati ciklus végéig kitartva eredményes munkát végezni – erre készül elmondása szerint Gyenesei István, az új önkormányzati miniszter, aki tegnap találkozott elődjével, Bajnai Gordonnal és a tárca apparátusával. Gyenesei kinevezését szerdán írta alá a köztársasági elnök, hétfőn tesz esküt a Parlamentben, de már csütörtökön hivatalba lépett. „Hétfőig nem teszek olyan intézkedést, amihez az eskütétel szükséges” – mondta. Gyenesei cáfolta, hogy a Somogy megyei közgyűlés elnökeként olyan megbízásokat írt alá, amelyek mögött nem volt valós teljesítés. Az állításokat rágalomnak nevezte és annyit mondott, megtette a jogi lépéseket a terjesztők ellen. Hozzátette: lehet, hogy követett el hibákat, de szándékosan soha nem sértett törvényt.

A Fidesznek továbbra is az a véleménye, hogy nem lehet miniszter, akinek neve köztörvényes bűncselekményekkel kapcsolatban felmerül. Közben nyolc, az önkormányzatok életét megváltoztató kérdésben – képviselők létszámának csökkentése – jutott konszenzusra a kormány a hét önkormányzati szövetséggel. „A javaslatokat a véglegesítés után benyújtják a T. Háznak és még idén törvény születhet róluk” – mondta Bajnai Gordon a kormány-önkormányzatok egyeztető fóruma után.

Ezek is érdekelhetik