Hírek

2008.04.10. 14:41

Öngyilkosságba hajszoltak egy férfit a zsarolók

Kétszázan fordultak a rendőrök ellen, miközben rendőri intézkedés zajlott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán: az akció során egy 39 éves prügyi és a 25 éves taktaszadai férfit vettek őrizetbe; mintegy ötven rendőr kivezénylésére volt szükség, hogy meg tudják fékezni a környékbeliek indulatait - közölte az előző nap történtekről a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

BAMA

Az őrizetbe vett férfiakkal szemben élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, és egyben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásukra - tette hozzá Egyedné Novodonszki Éva. Az akcóban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya, a Bükk Bevetési Alosztály és több rendőrkapitányság munkatársa vett részt. A rendőri eljárás meghiúsítására ugyan kísérletet tett a 25 éves gyanúsított védelmére kelő, mintegy kétszáz főnyi, a helybeli lakosokból összeállt tömeg, de ezt az agresszív magatartást az ötven kivezényelt rendőr ki tudta védeni - közölte a rendőrségi szóvivő.

Egyedné Novodonszki Éva az akció előzményeiről szólva elmondta: a két férfi az információk szerint súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkezőket kutatott fel a környező településeken. Ez a tevékenységük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak látókörébe került, akik kiderítették, hogy a két férfi a kapcsolatai révén banki hitelt szerzett az ingatlanok tulajdonosainak, de a felvett hitelek jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől. A nyomozók felkutattak egy olyan hitelügyletet, melynek alapján a zsarolás tényét meg tudták állapítani. Ennek a bűncselekménynek a sértettje egy ötgyermekes édesapa, aki körülbelül egy hónapja öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz - ismertette a nyomozás menetét.

A bűncselekménnyel kapcsolatban további nyomozati cselekmények várhatóak, mivel a rendőrség jelenlegi információi szerint más sértettek is lehetnek az ügyben. A vizsgálat során két olyan további öngyilkosság is a rendőrség látókörébe került, melyek esetében a nyomozók összefüggést látnak az elkövetőkkel, de az ügyek teljes körű tisztázása a nyomozás további feladata lesz - jelezte. A hatóság ezért olyan esetleges sértettek jelentkezését várja, akik hasonló módon kerülhettek kapcsolatba a gyanúsítottakkal, illetve sérelmükre bármilyen bűncselekményt elkövettek - közölte a távirati irodával Egyedné Novodonszki Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!