Hírek

2008.04.24. 19:04

Közmeghallgatás a Munka, tudás, tulajdon programról

Újabb érdekképviseletek mondhatták el véleményüket Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és a kormány több tagjának csütörtökön a Parlamentben, a Munka, tudás, tulajdon programról egy hete megkezdett közmeghallgatás folytatásaként.

BAMA

A kormány május első hetében áll a nyilvánosság elé azzal, hogy milyen ösztönzőkkel kívánja elősegíteni a gazdasági növekedést, a foglalkoztatást - mondta Veres János pénzügyminiszter a konzultáción. A Magyar Iparszövetség képviselőinek javaslataira reagálva a pénzügyminiszter elmondta azt is, hogy az európai uniós forrásokra kiírandó új pályázatoknál a hátrányos helyzetű területeken már nem 40, hanem 50 százalék lesz az elnyerhető támogatás aránya, az önrészhez pedig a Magyar Fejlesztési Bank nyújt 50 millió forintig hitelt, jelenleg 8,7 százalékos kamatszinttel.  Azok a vállalkozások, amelyeknek nincs kellő garanciájuk a hitelhez, a Hitelgarancia Rt.-től kaphatnak segítséget.

A Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének képviselői által elmondottakra reagálva a pénzügyminiszter közölte, hogy a Volán-társaságokat nem kívánják bevonni az új tulajdonosi programba. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt is elmondta, hogy a  kormánynak nem áll szándékában privatizálni ezeket a társaságokat, az autóbuszközlekedésre június 30-ig elkészítendő szakmapolitikai  koncepció célja nem ez, hanem az, hogy korszerűsödjön e fontos közösségi közlekedési ág, és kielégítse a lakosság igényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!