Hírek

2008.03.19. 13:00

Ingyen állatkert békaálarcos gyerekeknek

A Béka Évének nyilvánították a világ természetvédelmi szakemberei 2008-at. Holnap, március 20-án a Víz és Meteorológiai Világnapon rendezi meg az évi eseménysorozat nyitányát a Fővárosi Állat- és Növénykert.

R. V.

Meglepetés, hogy azok a 14 éven aluli gyerekek, akik az állatkert honlapjáról letölthető békaálarcban érkeznek ezen a napon a kertbe, ingyen jöhetnek be a kapun. A több állomáson induló játékokon mindenki ajándékokat nyerhet – mondta el Hanga Zoltán szakmai referens. Az Országos Metorológiai Szolgálat állomásánál Németh Lajos meteorológus meséli el, hogyan lett időjós a békjából. A rendezők békákkal kapcsolatos rajzpályázatot hirdetnek.

Kilenc és délután 3 óra között vetélkedő lesz. Holnaptól láthatja a közönség a Vízparti Élet Házában újonnan kiállított trópusi kétéltű bemutatót és a Békabarát Kert elnevezésű bemutatóhelyet is.

Az egész világot megmozgató természetvédelmi programoknak David Attenborough a fővédnöke. Délután 5 órától a Budapesti Filmszemle díjnyertes alkotást, a Vidrasors című dokumentumfilmet vetítik. A film Gera Pál és az általa létrehozott vidravédelmi alapítvány munkáját mutatja be egy elárvult vidrakölyök életén keresztül.

Húsvét elé kívánkozik az élő nyulakkal kapcsolatos információ. Fontos tudni, hogy a nyúlfiak húsz és huszonnyolc napos koruktól térnek át az anyatejről a szilárd táplálékra. Ezért ha valaki fiatal nyulat vásárol, a megfelelő etetésről is gondoskodnia kell. Legjobb azonban, ha ezeket a nyuszikat nem veszi meg, bármilyen kedves jószágok legyenek.

A nyúl nem ugyanazt eszi, mint az ember, a vasárnapi ebéd maradékától tehát meg kell őt kímélni. Csakúgy, mint a húsvét táján felhalmoódó csokoládétól. Legjobb a boltokban kapható nyúltáp, amelyet a gazda naponta friss zölddel, sárgarépával, káposztával elgészít ki. Fontos a széna is, hogy az állat elegendő rostot kapjon.

Érdemes a kisnyulat  20-30 fok, a nagyot 15-20 fokon tartani, lehetőleg dróthálós nyúlketrecben, nehogy megrágja a kábeleket, a tapétát és a bútorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!