2008.03.05. 15:39
Horváth Ágnes: egyre jobb a kórházi koszt
Az egészségügyi miniszter szerint a tavaly decemberben felemelt normatívának köszönhetően jelentősen javult a kórházi ételek minősége
Az egészségügyi miniszter szerint a tavaly decemberben felemelt normatívának köszönhetően jelentősen javult a kórházi ételek minősége. Horváth Ágnes emlékeztetett, hogy a korábbi 390 forint helyett ma már 550 forintot fordítanak a kórházak egy-egy beteg napi étkeztetésére - tudósít az InfoRádió az MTI alapján.
Az egészségügyi miniszter az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal közösen 208 intézményben végzett kérdőíves felmérésre hivatkozva kijelentette: a decemberben megemelt normatívának köszönhetően jelentősen javult a kórházi ételek minősége. Horváth Ágnes emlékeztetett: a módosítás előtt egy beteg napi étkeztetésére átlagosan 390 forintot fordítottak a kórházak, ez az összeg mára 550 forintra emelkedett. Az ételek mennyiségéről szólva a miniszter kijelentette, hogy a rendelet megjelenése után minden kórház biztosított a két fő étkezés mellett egy harmadik, kisétkezést is, illetve sok intézmény bevezette a betegek részére a folyamatos folyadékellátást is.