Hírek

2008.03.15. 20:52

Gyucsány filozofálgatott egyet a MüPában

Merjünk és tudjunk szabadok lenni, keressük az egységet, de ne az acsarkodásban - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök

BAMA

A nemzet felemelkedéséhez szükség van partnerségre - mondta a Művészetek Palotájában mondott ünnepi beszédében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hozzátéve: a vezetők felelőssége, hogy ne diktáljanak olyan tempót, irányt, amelyet a nemzet nem képes követni. A kormányfő azt mondta, ami a szabadságot illeti, Magyarországnak nincs oka panaszra, "más kérdés, hogy szabadnak lenni időnként átkozottul nehéz".

Gyurcsány Ferenc szavai szerint, ahogy 160 évvel ezelőtt, úgy 160 év múlva is az akkoriak még mindig arról fognak beszélni, hogy van távlata a szabadságnak, az emelkedésnek és az együttműködésnek. A miniszterelnök hangsúlyozta: az idei március 15-i ünnep felemelő és tiszta volt, tele örömmel és kevesebb aggodalommal, mint az elmút években.

Az ország vezetőinek felelőssége, hogy ne diktáljanak olyan tempót és irányt, amelyet a nemzet nem képes követni.

A nemzet fejlődéséhez szükség van partnerségre. Ebben a partnerségben a kezdeményező szerep a nemzet vezetőié. Van még mit tanulni ebből mindnyájunknak - hangsúlyozta.

A miniszterelnök kiemelte: mit sem ér a haladó gondolat, a nemzet felemelésének vágya, ha a nemzet egésze vagy nagy része nem tud, nem akar, nem képes osztozni a szükséges cselekvések sokaságában.

Ezek is érdekelhetik