Hírek

2007.06.08. 18:50

Kávéfőző okozta a halálos paneltüzet

A vizsgálatok szerint a Budapest XV. kerületének egyik tízemeletes panelházában keletkezett tüzet egy kávéfőző okozta az egyik hatodik emeleti lakás konyhájában.

BAMA

Egy szomszéd, amikor már sűrű füst gomolygott, próbált volna segíteni, de a kigyulladt lakásban tartózkodó középkorú asszony nem engedte be. Az erkélyre menekült, ott égett halálra. A tűzoltók szerint nincs összefüggés a meghibásodott tűzoltólétra és a nő halála között.

A tűzoltók harminc embert mentettek ki az ablakokon és a tetőn keresztül, tizenheten füstmérgezést szenvedtek. A károsultak ötvenezer forintos gyorssegély kaphatnak, s akik kérik, közösségi házban vagy a Ferihegyi bázison kaphatnak szállást. A lakók még két napig nem költözhetnek vissza, addig rendőrök őrzik az épületet. Az oltásban felhasznált hatalmas mennyiségű víz miatt még a földszint is beázott, az áramot kikapcsolták, meleg víz nincs. A száz károsult között ásványvizet, élelmiszert osztottak szét, pszichológus is segített. Szerencsére a lakók többségének volt lakásbiztosítása.

Ezek is érdekelhetik