Hírek

2005.07.08. 00:06

Vitázik Gyurcsány és Orbán

Tegnap, késő este vált biztossá, hogy ma mégis leül vitázni Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A tervezett találkozóval kapcsolatban késő estig több, egymásnak ellentmondó hír is megjelent.

Sz. Sz.

 Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke kora este azt az információt közölte, hogy Orbánnak nem jó a Gyurcsány által megjelölt 17 órai időpont. Így csak egy órakor tud megjelenni a vitán. Mindezt azzal indokolta, hogy Orbánnak előre egyeztetett vidéki fóruma van. Érdekesség, hogy délelőtt a Fidesz elnöke még azt mondta, nincs akadálya annak, hogy megjelenjen a vitán. László Boglár kormányszóvivő Rogán bejelentése után úgy nyilatkozott: a miniszterelnök nem tudja megváltoztatni a programját, így öt órakor várja Orbánt. Ezzel úgy tűnt, zsákutcába jutott a közös vita. Végül késő este Rogán Antal bejelentette: Orbán Viktor mégis elmegy a Gyurcsány által megjelölt, 17 órakor kezdődő vitára. Egyébként tegnap Gyurcsány Ferenc rendkívüli sajtótájékoztatóján mutatta be azokat a foteleket, ahová ma délután öt órára várja Orbán Viktort. A vitát megelőzi a tizenöt év kormányfőinek találkozója, akik az uniós lehetőségek kihasználása kapcsán ülnek ma délután tárgyalóasztalhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!