Hírek

2005.07.28. 00:00

Gyepes Gábor nélkül kelt útra a Ferencváros

Kétgólos hátrányban lép pályára ma Minszkben UEFA-kupa-mérkőzésen a Ferencváros.

Lázár L.

A zöld-fehérek körüli áldatlan állapot miatt senki sem számított magabiztos Fradi-sikerre az első összecsapáson, de az Üllői úti 0-2-nél azért jobb eredményt reméltünk. Ezt a hátrányt kellene ledolgoznia a Fradinak az MTZ-RIPO Minszk gárdája ellen. A csapat szerdán reggel autóbusszal ment Bécsbe, és onnét repülővel folytatta útját a találkozó színhelyére. László Csaba vezetőedző az indulás előtt tudta meg, hogy nem számíthat Gyepes Gáborra, mert a válogatott hátvéd kölcsönjátékosként fél évig az angol Wolverthampton csapatához szerződött. Hiányozni fog sérülése miatt Grósz, Csepregi, Bartha és Nógrádi. Szűcs Lajos, akit csapatkapitánynak választottak, azért nem léphet pályára a viszszavágón, mert a nevezési határidőig még nem írta alá szerződését a Ferencvárossal.

– A gondok ellenére az bíztató, hogy ott lesz a csapatban Lipcsei Péter és Rósa Dénes, ők képesek összefogni a fiatal társaságot – mondta a zöld-fehérek szakvezetője – Kétgólos előnye tudatában a Minszk várhatóan az eredmény tartására rendezkedik majd be, és ennek kell az ellenszerét megtalálnunk. A Ferencváros semmivel sem gyengébb csapat, mint az ellenfél, és ezért nem mondtunk le a továbbjutás lehetőségéről.

Az MTZ szakvezetője, Jurij Puntus viszont biztosra veszi, hogy az Üllői úton elért 2-0-ás győzelmük elegendő lesz a továbbjutáshoz. Sőt a fehérorosz csapatnál abban is bíznak, hogy a következő akadályt is sikerrel veszik, és ott lesznek az UEFA-kupa csoportkörében.

Ezek is érdekelhetik