Hírek

2005.01.21. 08:01

Nehéz út előtt áll a Vasas

Az európai kupák jegyében telik el a hét a pólóban. A Szeged ugyan kikapott a LEN-kupa negyeddöntőjének első meccsén Savonában, ám a Dominónak és a Vasasnak jó esélye van rá, hogy sikerrel jusson túl az Euroliga harmadik fordulóján.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Mátyás Zoltán (fehér sapkában), a Vasas játékosa jó formában játszott az év eleji Sziget Nagydíjon is
[/caption]Igaza van Gyöngyösi Andrásnak, remek teljesítmény a csapatától, hogy egyenlő ellenfele volt a sztárokkal (Kásás Tamás, Märcz Tamás, Sapics, Jelenics, Rath) felálló Savonának. A Szeged ráadásul az első negyedben kétszer is vezetett a LEN-kupa-negyeddöntő első mérkőzésén. Más kérdés, hogy a vége 11-7 lett (Kásás két, Märcz egy gólt dobott) a Savona javára.
A hét végén az Euroliga következik, s vele a Vasas és a Domino-Honvéd. A Vasas (A csoport) szombaton a Jug Dubrovnik vendége lesz. Az edző, Földi László optimista, ám reális: „Akármi megtörténhet Dubrovnikban, ezért aztán csak azt szeretném, hogy jó meccset játsszunk, hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet. Ha így lesz, nem félek a jövőtől, függetlenül a végeredménytől.”
A Domino-Honvéd (D csoport) vasárnap az orosz Sturm 2002 Csehovot fogadja a Kőért utcában.

Az egységben rejlik a megújult Vasas ereje

Mindkét eddigi meccsét megnyerte az Euroligában a Vasas. A bajnokságban éppen úgy egy veresége van a gárdának, mint a Domino-Honvédnak és az Egernek. Kásás Tamás, Varga Tamás, Madaras Norbert és Varga Zsolt távozása után várakozáson fölül teljesít tehát. A hozzáértők szerint egyszerű a titok nyitja: igazi csapatként küzd a Vasas, ezért nem érzi meg a távozott klaszszisok hiányát.

Kovács István edzőnek kellemes gondjai vannak

Kellemes gondjai vannak a Dominónál Kovács Istvánnak, az edző hét olimpiai bajnoknak (Gergely István, Benedek Tibor, Vári Attila, Fodor Rajmund, Biros Péter, Molnár Tamás, Kiss Gergely) a mestere. Ezért aztán magától értetődőnek tartja, hogy minden mecscsen győzelmet várnak tőlük. „Nekünk az ilyesmi nem lehet teher – szögezi le Kovács. – Más kérdés, hogy nehéz megmagyarázni a kívülállóknak, hogy az ellenfél is készül, és hogy a bajnokok is emberek, ők is fölkelhetnek egyszer-egyszer bal lábbal.”

Több mint négymillió forintért játszottak

Az Euroliga idei kiírásában eddig nem rögzítették a torna pénzdíjait. Tavaly a kupagyőztes Domino-Honvéd 17 ezer euróra (4 millió 199 ezer forint) tett szert, a második helyezett 10 ezer, a harmadik 7 ezer eurót kapott. A torna legjobb játékosának megválasztott Kiss Gergely 1200 euróval lett gazdagabb. A bennfentesek szerint biztos, hogy az idén sem kapnak kevesebbet a legjobbak az Euroligában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!