Labdarúgás

2024.06.07. 13:05

A Ladánybene, Helvécia, Katonatelep trió harcol az érmekért

A hétvégén az utolsó előtti fordulót rendezik meg a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában. Megvívnak még egy elmaradt mérkőzést a vármegye három Déli csoportjában is.

Vincze Miklós

A vármegyei harmadosztályú bajnokság három csoportjában, a Déli, a Közép és a Nyugati csoportban a múlt héten már véget ért az idény. A Déli csoportban még nem teljesen a kép, ott ugyanis van még hátra egy halasztott mérkőzés, a Borota II. és a Kisszállás összecsapását szombat délután játsszák le.

Ódor Zoltán, Helvécia, labdarúgás
Ódor Zoltán (labdával), a Helvécia játékosa
Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

Az Északi csoportban még két forduló van hátra. A Helvéciához képest jelenleg egy pont előnnyel éllovas Ladánybenére nem vár könnyű meccs, hiszen a 8. helyen álló, meglepetésre bárki ellen képes Tiszaug vendége lesz a csapat. A 2. helyen álló Helvécia hazai pályán lép pályára, Tímár Zoltán csapata a 10. helyen tanyáz Pálmonostorát fogadja. A Katonatelep volt az a csapat, aki a múlt heti, Ladánybene ellen győzelmével újra szorossá tette a dobogósok csatáját, illetve aki azzal a győzelmével  eldöntötte, hogy az érmek már biztosan a Ladánybene-Helvécia-Katonatelep trió tagjai között kerülnek kiosztásra. Hogy a Katonatelep a számára minél szebb színű érmet szerezzen, ahhoz ma délután bravúrra lenne szüksége, ugyanis a Kerekegyháza második csapatának a vendége lesz a Katonatelep. 

Az éremkiosztásba nem szólhat már bele a 4. helyen álló SC HÍrös-Ép, a kecskemétiek azonban presztízskérdést csinálnak abból, hogy minél jobb helyen végezzenek, így minden bizonnyal mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a Tiszaalpár vendéglátóiként otthon tartsák mind a három pontot.  Az előzőfordulóban rangadót nyert, és minden bizonnyal vérszemet kapott a Tiszasas, szeretnének most már minél előrébb végezni. A tavasszal remek formát mutató Jakabszállás otthonában borítékolhatóan nem lesz könnyű dolguk. 

A részletes program:

Szombat, 17.30:
Vármegye III., Déli csoport: Borotai SE II.-Kisszállási SC
Vármegye III., Északi csoport: Tiszaug-Ladánybene, Kerekegyháza II.-Katonatelep, Jászszentlászló-Fülöpjakab, Helvécia-Pálmonostora, Vasutas SK-Bugac. 

Vasárnap, 17.30:
Vármegye III., Északi csoport: Ágasegyháza-Ballószög, SC Hírös-Ép II.-Tiszaalpár, Jakabszállás-Tiszasas.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában