Labdarúgás

2024.06.10. 16:25

Dusnokon a bajnok nagypapa és a bajnok unoka együtt ünnepelt

A mögöttünk álló hétvégén zárult a vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság, a Déli csoportban a Dusnok KSE végzett az élen, öt év után lettek újra bajnokok a rácok. Az utolsó, idegenbeli bajnoki után hazai pályán tartották meg az ünnepélyes éremosztót.

Vincze Miklós

Három csapat gyűlt össze Dusnokon szombaton este, hogy ünnepélyesen átvegyék a jól megérdemelt érmeket. Az U14-es garnitúra az ezüst-, az U19-es gárda szintén az ezüst-, a felnőtt csapat pedig az aranyérmeket vehette át. Az éremosztón együtt ünnepelhetett Hodován Bence, aki a 2023/24-es bajnokságban lett bajnok a Dusnokkal, és a nagypapája, Hodován János, aki szintén felnőtt dusnoki labdarúgó bajnok, a bajnoki címet azonban pontosan hatvan esztendővel ezelőtt, az 1964-es idényben szerezte meg. A nagypapa megtisztelte azzal a dusnokiakat és az unokáját, hogy az éremosztó ünnepségre elhozta az azóta is féltve őrzött, 1964-ben, a járási bajnokságban a Dusnoki TSZ SK csapata tagjaként átvett aranyérmét. A dusnoki klubvezetés pedig egy kedves meglepetéssel viszonozta a megható gesztust: miközben a felnőtt csapat tagjai egy kék színű, Bajnokcsapat 2023/24 feliratú egyenpólót húzhattak magukra, Hodován Jánosnak egy Bajnokcsapat 1963/64 feliratú pólót adtak át. Szép és megindító pillanata volt ez egy emlékezetes dusnoki estének.

labdarúgás, Dusnok, nagypapa
A dusnoki Hodován Bence és Hodován János az idei és az 1964-es aranyéremmel.
Fotó: Bolvári Zoltán

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában