Labdarúgás

2024.06.05. 07:00

Bács-Kiskun idén sem lesz érdekelt az osztályozón

Sajnos már szinte tendencia, mint meglepetés, hogy Bács-Kiskun vármegye nélkül tartották meg az MLSZ-ben az osztályozó sorsolását, melynek tétje az NB III-ba jutás lesz a vármegyei I. osztály bajnokainak. Bács-Kiskun vármegyéből a Soltvadkert indulhatott volna, ha nem csúszik le a dobogóról az utolsó körben.

Nyitray András

16 klub szeretne feljutni az NB III-ba idén, tehát Bács-Kiskun mellett más megyék sem adtak csapatot, így a matematika ezúttal úgy hozta, hogy négy csapat játék nélkül juthat fel, míg 12 együttes megmérkőzik egymással a fennmaradó hat helyért. Erőnyerőként feljutott a Szegedi VSE, a Szombathelyi Haladás II, a MÁV Előre Főnix FC és a Bonyhádi VLC. 

labdarúgás, Bács-Kiskun, MLSZ,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az osztályozó párharcai (Június 8. és 12.): Monostorpályi SE–Füzesabonyi SC, Tiszaföldvár SE–Villány TC, Csepel TC–Tatai AC, Gyulai Termál FC–Bánk-Dalnoki LA, Mátészalkai MTK–Dunaharaszti MTK, Ózd-Sajóvölgye–Balatonalmádi SE. 

A Soltvadkerti TE ugyan rendelkezett NB III-as licenccel, de mivel az utolsó körben lemaradt a dobogóról is, nem lehet ott a szabályok értelmében. Utoljára 2021-ben a Jánoshalma indulhatott, mely akkor sikerrel vette a Balatonlelle elleni párharcot, ezt követően mégis megijedt az osztályváltás lehetőségétől és visszalépett. Az utolsó NB III-ba fellépő együttes a Kecskemét volt Bács-Kiskunban, még 2018-ban, azóta viszont eltelt hat esztendő. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában