Mozgás

2024.05.12. 18:45

Sportnap a Corvin iskolában: tájfutással és kerékpározással ismerkedtek a gyerekek – galériával, videóval

Két évtizedes hagyománya van a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola sportnapjának, ahol az intézmény tanulói és családjaik számos újdonsággal ismerkedhetnek meg. A hétvégén tartott sportnapon a kötélhúzás és a tájfutás is nagy kedvenc volt.

Orosz Fanni Flóra

Szombaton tartották Kecskeméten a Hunyadivárosban a Corvin Mátyás Általános Iskola hagyományos sportnapját, melynek legfőbb célja természetesen az önfeledt jókedv volt, és az, hogy a gyermekek már fiatalkorban megismerkedjenek olyan sportágakkal, melyekben később örömüket és sikerüket lelhetik. Minden évben más-más sportágakkal lehet megismerkedni: idén a tájfutás és a kerékpározás került középpontba.

sportnap, kötélhúzás, corvin iskola
Népszerű volt a kötélhúzás is a kecskeméti sportnapon
Fotó: Orosz Fanni

Főszereplők a sportnapon  

Hajnal Zsolt, a Kecskeméti Zöldsportok Egyesület és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. Tájfutó Szakosztály vezetőjétől tanulhattak többet a fiatalok a tájfutásról, amit ki is próbálhattak, hiszen egy mini labirintuspálya is épült az iskola területén. A kerékpározást Sáfár Tamás, az MBH Cycling Team vezetője és csapata mutatták be. A diákok érzékenyítését elősegítve pedig csörgőlabdázással, azaz a gyengénlátók sportjával is meg lehetett ismerkedni a családias sportnapon.  

A szombati nap reggelén a Herman Ottó téren padot is avattak Puskás Ferenc emlékére.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában