Labdarúgás

2024.05.16. 20:45

A Kalocsa is feljutott a Magyar Kupa főtáblájára

Csütörtökön rendezték a vármegyei kupa 6. körének a harmadik mérkőzését, azt a találkozót, amely arról volt hivatott dönteni, hogy ki végez az 5. helyen a vármegyei kupában, azaz ki indulhat – ötödik Bács-Kiskun megyei résztvevőként – a Magyar Kupában. A találkozót a Kalocsa nyerte, így Kohány Balázs együttese az ötödik Bács-Kiskun vármegyei csapat, amely várhatja a Magyar Kupa 2024/25-is idényének a sorsolását.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Bács-Kiskun vármegye a 2024/25-ös idényben újra öt csapatot indíthat a Magyar Kupa országos főtábláján. A négy elődöntős, a Harta, a Jánoshalma, a Kunbaja és a Lajosmizse már kiharcolta a főtáblás helyet. Az, hogy ki indulhat ötödiként, a csütörtökön rendezett Kalocsa-Akasztó találkozón dőlt el. Parádés meccset vívott egymással a két csapat, 2-0-ás hazai vezetést követően az első félidő utolsó harmadában kiegyenlített az Akasztó. A második játékrészben mind a két csapat egy-egy gólt rúgott, a végeredmény tehát 3-3 lett. A büntetőket a hazaiak rúgták jobban, így ők indulhatnak az ősszel a Magyar Kupában.

labdarúgás, Magyar Kupa, sorsolás
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában