Kézilabda

2024.05.25. 15:25

A Kézilabda Kecskemét vereséggel búcsúzott

Nem sikerült szépre a zárás a Kézilabda Kecskemét számára a férfi NB I/B-ben, ahol utolsó mérkőzését a Pick Szeged U21 vendégeként vívta meg a gárda. Tóth Norbert együttese úgy fejezte be a tavaszt, ahogyan az végig kísérte nehéz szereplésüket: vereséggel, így kiestek az NB I/B-s kézilabda bajnokságból.

Nyitray András

A Kézilabda Kecskemét már fordulókkal ezelőtt kiesett a bajnokságból, a télen alapemberei sorát elveszítő, kényszerből is még erőteljesebben megfiatalodó csapat nem bírta el az újabb nehézségeket. 

A Kézilabda Kecskemét kiesése már korábban eldőlt
Fotó: Bús Csaba

A tavaszi idényben egyetlen pontot sem tudott szerezni a gárda, ennek köszönhetőn igen gyorsan kieső helyre csúszott vissza, majd idővel már látszott, csak az kérdés, mikor húzzák meg felettük a vonalat. Mindent elmond Tóth Norbert vezetőedző variációs lehetőségeiről, hogy csupán tíz mezőnyjátékost tudott nevezni a szezonzáróra is.

Szegeden már csak becsület volt a tét a hírös városiak számára, de nem sikerült megtörni a rossz szériát. Az első 15 percben még jól tartotta a lépést a szegedi fiatalokkal a Kecskemét, de ennél több pozitívumot nem lehet kiemelni, ezt követően ugyanis a hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, a szünetben már 23–16-ra vezettek. A második félidőben már csak a különbség volt a kérdés, rövid padjának köszönhetően a Kecskemét erre az időszakra tavasszal rendre elfogyott erejével. A Szeged végül 43–32-re nyerte meg a szezonzárót. A Kézilabda Kecskemét az utolsó előtti, 15. helyen végzett ezzel, a versenykiírás értelmében így búcsúzik az NB I./B-től a csapat, mely nem is olyan régen még az NB I.-be is feljutott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában