Qualisport Racing

2024.01.10. 13:10

Dakar-rali: remekül teljesítettek a nehéz napon a Qualisport kamionosai – videóval

Újabb nehéz napon vannak túl a 46. Dakar-rali versenyzői, de a dunaszentbenedeki Qualisport Racing kamionosai a gyötrő 4. szakaszon is remekül teljesítettek.

Tapodi Kálmán

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a 13. helyen ért célba a több mint 600 kilométeres napi szakaszon

Forrás: Qualisport Racing

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a 13. helyen ért célba a több mint 600 kilométeres napi szakaszon, amelyből 299 kilométer volt a szelektív táv. Kovács Miklós a Scania Hyena pilótája helyszíni bejelentkezése során elmondta, hogy a szervizcsapatnak mindössze két óra állt rendelkezésére, hogy elvégezzék a legszükségesebb javításokat a kamionon. A dűnékkel nehezített szakaszon többször is elakadtak, majd porfelhőben „vonatoztak”, azaz több jármű száguldott egymás mögött. A benedekeiek mindezek ellenére igen jól haladtak és így összetettben a 16. helyről várják a mai folytatást. 

A monstrumok mezőnyét a Janus van Kasteren, Darek Rodewald, Marcel Snijders (holland, lengyel, holland, Iveco) trió vezeti, akiket két cseh csapat üldöz. Szerdán az Al-Hofuf – Shubaytah közötti 645 kilométeres távon ismét dűnetenger vár mezőnyre. Mint a szervezők írták: nagyon hosszú nap lesz ez a mezőnynek, amely áthalad az Empty Quarter („üres negyed”) hírhedten megterhelő szakaszán, emiatt csak néhányan jutnak majd el shubaytahi bivakba naplemente előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában