Kosárlabda

2023.12.30. 07:00

Sikerrel zárná az esztendőt a Sopron otthonában szombaton a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét egyre inkább kilábalni látszik a nehéz idénykezdetből, hiszen a hírös városiak az utóbbi hetekben újra megízlelhették a győzelem ízét. Az év zárásaként szombaton is alapszakasz mérkőzés vár Ivkovic Stojan csapatára, a közvetlen rivális Sopron KC otthonába látogat az együttes. 

Nyitray András

Marko Sinik (labdával) egyre eredményesebb

Fotó: Bús Csaba

Néhány hete igen nehéz helyzetben volt a Kecskemét, hiszen a sereghajtó pozícióban szerénykedett a gárda. Forray Gábor ezek után leköszönt a vezetőedzői pozícióról, a klub pedig a legkézenfekvőbb megoldást választva, Ivkovic Stojan szakmai igazgatót nevezte ki a pozícióra. A korábbi szövetségi kapitány bár elmondása szerint nem vágyott a feladatra, a felelősséget neki is vállalnia kellett, így a bajnokság végéig mindenképpen marad a kispadon. 

A Kecskemét azóta elkapta a fonalat, hiszen nagy csatában legyőzte a Pécset (71–70), majd győzött Kaposváron is (86–97), legutóbb pedig az ünnepek előtt a Paksot is két vállra fektette saját közönsége előtt (92–75). Ezzel alaposan fel is jött a szoros tabellán a gárda, mely 5 győzelemmel és 8 vereséggel a 10. helyen áll jelenleg. 

A Sopron egy olyan négyes tagja, mely 6 siker mellett 7 vereséget számol, adja magát tehát a lehetőség, hogy tovább nyomuljon felfelé a hírös városi alakulat egy újabb győzelemmel. Erre jó esélye is lenne a Kecskemétnek, ugyanis Sopronban nem minden a tervek szerint alakult. A karácsonyi forgatagban ugyanis Amorie Archibald, a hazaiak amerikai légiósa egyszerűen eltűnt, nem érkezett vissza időre, a klub pedig azóta hivatalos oldalán közölte, hogy nem is várják már vissza a légióst, helyette új játékos után néznek majd a piacon. A kieső kosaras pótlása azonban aligha oldódik meg a szombati meccsig, így viszont a vendégeknek jó lehetősége van az idegenbeli diadalra, ehhez persze összeszedett játék kell majd. A vendégeknél is volt a közelmúltban egy változtatás, Marko Lukovic is csatlakozott a kerethez, így bemutatkozásra vár még a 31 éves szerb légiós. 

A Sopron KC–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mérkőzést szombaton 17 órakor rendezik a soproni Novomatic Arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában