Labdarúgás

2023.12.03. 14:13

Kikapott Pest vármegyétől Bács-Kiskun a harmadik mérkőzésén

Vasárnap délelőtt Pest vármegye volt Bács-Kiskun ellenfele a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának a 3. körében. A presztízsmérkőzést a Pest vármegyeiek nyerték, Bács-Kiskun ugyanakkor nem veszítette el az esélyét arra, hogy tornagyőztesként bejusson az országos döntőbe. Ehhez délután Békést kell legyőzne.

Vincze Miklós

A soltvadkerti Plichta Dominik 51 percet játszott a Pest Vármegye elleni találkozón.

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Annyi luxust megteremtett magának a vasárnapi játéknapra a Bács-Kiskun vármegyei válogatott a szombati két győzelmével, hogy a vasárnapi első mérkőzésük, a Pest vármegye elleni találkozó előtt már tudható volt – különösen, miután az első vasárnapi mérkőzésen Békés legyőzte Csongrád-Csanád legjobbjait –, hogy bármi is legyen a harmadik mérkőzés eredménye, a csoportelsőség a délutáni, Békés vármegye elleni meccsen dől el. Tudható volt tehát, hogy Vanó Sándor csapatának vereség esetén is megmarad az esélye a torna megnyerésére, ugyanakkor győzelem esetén sem dől el a javukra a küzdelem, délután Békés vármegye ellen mindenképpen pontot kell szerezniük. A helyzet annyiban változott a Pest vármegyei válogatott elleni vereség után, hogy a délutáni összecsapáson csakis győzelemmel tudja megnyerni Vanó Sándor gárdája a tornát. Ami a létező legjobb gyógyszer lenne a Pest vármegye elleni presztízsderbi elveszítése okozta lelki sebeknek az orvoslására, a vereség miatt borítékolhatóan várható zrikák lepergetésére.

Pest Vármegye–Bács-Kiskun Vármegye 2–0 (0–0)

Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep, vezette: Kis Máté (Bálint Dániel, Szénási Gábor, Czékus Sándor)

Pest: Németh – Faragó, Borsos (Balogh B. 57.), Barabás, Tóth H., Rónaszéki, Balogh T., Vitányi, Gosztonyi (Nagy B. 31.), Abért, Bartucz. Vezetőedző: Győri Zoltán.

Bács-Kiskun: Lengyel P. – Sallai, Lengyel Sz., Barkóczi, Halasi (Csiki 46.), Varga M. (Farkas B. 46.), Plichta (Orlov L. 51.), Rideg, Szabó Sz., Szabó G., Papp. Vezetőedző: Vanó Sándor.

Gól: Abért a 37., Barabás az 56. percben.

A tornagyőzelemről döntő mérkőzést vasárnap délután, 13 óra 45 perckor vívják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában