Kosárlabda

2023.10.11. 11:30

Wittmann komolyabb sérülést szenvedett el

A Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen sérülést szenvedett Wittmann Krisztián, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatkapitánya. A rehabilitációja már megkezdődött, ám amíg nem térhet vissza a pályára, addig csapaton belül kell megoldani pótlását a következő meccseken.

Nyitray András

Wittmann Krisztián

Fotó: Bús Csaba

Wittmann vádlijának a felső része szenvedett másodfokú részleges szakadást egy ütközés közben. Jó hír azonban, hogy műtétre nem lesz szüksége a csapatkapitánynak, ultrahangos és lézeres kezelésekkel segítik elő a rutinos kosárlabdázó felépülését a következő időszakban. A csapat életét nagyban befolyásolja vizont hiánya, ám megvan a szakmai stáb terve, hogyan helyettesítik. 

– Nagyon érzékeny veszteség a csapatkapitányunk sérülése – mondta Forray Gábor vezetőedző. – Megvan a saját felépített játékrendszerünk, amelyben mindenki tudja a dolgát. Közhelynek hangzik, hogy az egyik legfontosabb játékosunk Wittmann Krisztián, de valóban így van, hiszen puszta jelenlétével is sokat tesz a csapat sikerességéért. Ha pótolni nem is tudjuk, de helyettesíteni igen. Át kell szervezni a rotációt, többet kell vállalnia a fiataloknak. Hosszú távon még akár profitálhatunk is a kialakult helyzetből, hiszen akik most több játékpercet kapnak, ezt kamatoztatni tudják a jövőben. Az élet most ezt a kihívást állította elénk, nem kesergünk, hanem azon dolgozunk, hogy így is a győzelemért harcoljunk minden meccsen. Bízom benne, hogy Krisztián minél gyorsabban felépül, szükségünk van rá – tette hozzá Forray. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában