Rögbi

2023.10.14. 07:00

Visszahódítja a rögbi a GAMF-pályát

Szombaton debütál a Kecskeméti ARC második csapataként működő, NB II.-es Szekerce. Az immár egyetemistákat is a soraiban tudó gárda az Esztergomi Apródokat fogadják – egy igazi nosztalgiát ébresztő helyszínen.

Vincze Miklós
A fekete-fehér archív felvételen látható Sütő László (jobbról a második) mindmáig aktív játékos
Fotó: W. Király Ernő

Meghökkentő, de szombaton lesz 9835 napja, hogy utoljára rendeztek hivatalos bajnoki rögbi mérkőzést a kecskeméti GAMF pályán. Most szombaton azonban, 26 évvel, 11 hónappal és 5 nappal később újra útjára indul a tojáslabda a régi helyszínen, csak ma már a Neumann János Egyetem égisze alatt. Ambiciózus tervek kezdtek el ugyanis kibontakozni majd megvalósulni a nyár folyamán az NJE sportközpont vezetője, Járdi Ádám és a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club vezetése között, melynek értelmében a KARC második csapataként működő NB II.-es Szekerce partneri kapcsolatra lép az egyetemmel, hogy közösen indulhassanak a második vonalban. A szeptemberi egyetemi toborzás remekül alakult, néhány óra alatt teltházas lett a meghirdetett két rögbi kurzus, így 44 fővel és két régi új edzővel – Kovács Attila és Köteles Péter – indultak el az edzések.

A szombati mérkőzésen dacára annak, hogy döntő többségében szeptemberben kezdtek el a sportággal ismerkedni, számos egyetemista is pályára léphet majd a már sokat próbált szekercések mellett. Az örvendetesen alakuló NB II.-es keretre nehéz sorozat vár, ugyanis az őszi szezon során nyolc hét alatt hat mérkőzésen kell majd pályára lépniük. A szombati mérkőzésen, amely az első a sorban, az ellenfél a több évnyi szünet után visszatérő Esztergomi Apródok csapata lesz, amelynek a gerincét a tavaly utánpótlás bajnokságot nyert U18-as játékosok adják. Bár csodás lenne a nosztalgiára vágyók számára, de nincsen realitása annak, hogy megismétlődjön az utolsó GAMF pályán játszott bajnoki eredménye, amelyen – 1996. november 10-én – a GAMF Kecskemét ellenfele a Fehérvár Qualitex volt, az első csapat 82–0, az NB II.-es csapat 70–0 arányban, míg a kadettek 18–7-re múlták felül dunántúli ellenfelüket. Egy viszont biztos, szombaton mind a Neumann-Szekerce, mind pedig a vendégek a győzelemre hajtanak majd. Míg a hazaiaknak nagy lökést adhatna egy villámrajt, addig az Apródok javítani szeretnének mérlegükön, mivel eddig két vereségükkel a sereghajtók között vannak.

A mérkőzés 14 órakor kezdődik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában