Futsal

2023.10.11. 12:20

Kialakult a harmadosztályú liga idei mezőnye

A 2023/2024-es szezonban is elindul az MLSZ által szervezett NB III.-as bajnokság, melynek régiós csoportja hivatalosan idén is Csongrád-Csanád vármegye szervezése alá tartozik majd. Összesen nyolc klub nevezett, hárman Bács-Kiskun vármegyéből. 

Nyitray András

A lajosmizsei NNC Frogs szenzációs tavaszi teljesítményével megállíthatatlan volt

Fotó: Bús Csaba

Az előző idényben a lajosmizsei NNC Frogs szenzációs tavaszi teljesítményével megállíthatatlan volt, így magabiztos teljesítménnyel gyűjtötte be a bajnoki címet. A „Békák” az osztályozón is elindultak, s bár azt nem vették sikerrel, idén is esélyesei az aranyéremnek. Lesznek persze kihívók is, így a kecskeméti Dirner-Siland, mellyel igen eseménydús rangadókat vívott a későbbi győztes. A Dirner is a dobogón végzett legutóbb, s mivel keretük egyben maradt, az összeszokottság mindenképpen előny lehet majd a kecskemétieknek. Lesz még egy kecskeméti szereplője a bajnokságnak, ugyanis az SG Kecskemét Futsal ebben a ligában is felnőtt csapatot indít ettől a szezontól. Sötét, de esélyes lónak számítanak majd a „kék oroszlánok” is, hiszen a keretükben korábbi NB II.-es, de akár NB I.-es rutinnal is rendelkező ScoreGoal játékosok is helyet kaphatnak, a koncepció azonban az, hogy a fiataloknak biztosítsanak hosszabb távon plusz játéklehetőséget. A mezőny tagja még a Bordány, az SZTE, a St. Mihály, az Apátfalva és a Mórhalom is, így alapvetően a Kecskemét–Szeged tengely mentén zajlik majd a bajnokság, mely október 24-én kezdődik el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában