Labdarúgás

2023.10.02. 15:02

Csorba Zoltán betöltötte a hetvenet, aztán pályára lépett a bajnokin – galériával

Immár hetvenedik életévét betöltve is aktív játékos még Csorba Zoltán, a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában szereplő Helvécia játékosa. Egy nappal azután, hogy betöltötte a hetedik ikszet, szerepelt az Ágasegyházán vívott győztes mérkőzésen.

Vincze Miklós

A Helvécia játékosa, Csorba Zoltán csereként pályára lép az Ágasegyháza elleni bajnokin

Fotó: Vincze Miklós

Vasárnap délután, az Ágasegyháza–Helvécia mérkőzésen a vendégek játékosa, Csorba Zoltán úgy lépett pályára, hogy előző nap betöltötte a hetvenedik életévét, alighanem egyfajta rekordot felállítva. A helvéciai klubnál nagyon odafigyeltek erre a jeles napra, ugyanis már a nyáron úgy adták be a sorsolás előtt azt a kérelmet, amelyben a csapatok jelezhetik speciális kívánságaikat, hogy azt szeretnék, ha a szeptember 30-október 1-i fordulóban ők mindenképpen vasárnap játsszanak, hogy Csorba Zoltán, aki a kilencvenes évek dereka óta erősíti a Helvéciát, a 70. születésnapját is megünnepelhesse, és a csapat soron következő bajnoki mérkőzésén is szerepelhessen.

– Meg is ünnepeltük a születésnapomat egy széles családi körben, ott volt az egész rokonság – nyilatkozta Csorba Zoltán, akinek egyébként a fia is a Helvéciát erősíti, és akivel az ágasegyházai mérkőzésen hat percet töltött együtt a pályán. – Így aztán a családi kötelezettségeknek is eleget tudtam tenni, és annak is, amit a sport megkíván. Én ugyanis világéletemben a sportnak éltem, számomra a család, a munka és a sport volt az első – jelentette ki.

Nagy nap ez, de Csorba Zoltánnak, aki a legutóbb novemberben lőtt akciógólt a vármegyei harmadosztályú bajnokságban, bajnoki mérkőzésen, nem volt ez kitűzött célja. – Nem volt kitűzve magam elé konkrétan ilyen cél, hogy hetven évesen is még igazolt játékos legyek, inkább az volt számomra világéletemben természetes, hogy a sportnak éljek, és inkább az volt a célom, hogy minél tovább sportolhassak. Az, hogy ez így alakult, hogy még hetvenévesen is pályára léphetek igazolt játékosként, betudható talán a géneknek, vagy a sportszerű életmódnak is. A lényeg, hogy örülök, hogy ez így alakult, de ez nem volt cél. Abbahagyni nem is akarom még, ameddig tudom segíteni a csapatot játékosként, addig a rendelkezésére állok. Egyszóval ezt az idényt még szeretném végigjátszani, utána pedig továbbra is a klub rendelkezésére állok, akár technikai vezetőként, akár bármilyen más tisztségben. Technikai vezetői feladatokat egyébként már jelenleg is ellátok.

A csapat a jövő hét végén hazai pályán játszik, ott is meg fogják ünnepelni a jeles születésnapot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában