Futsal

2023.09.08. 09:53

Magas színvonalon teljesített a ScoreGoal Kecskemét – galériával

A Magyar Futsal Akadémiát fogadta a ScoreGoal Kecskemét Futsal a férfi futsal NB I. 5. fordulójában. A mérkőzést a hírös városiak magabiztosan nyerték.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Hazai helyzetek sokaságát láthatták a kilátogató szurkolók a Messzi István Sportcsarnokban, ám az MFA kellemetlen, mély védekezését a kék oroszlánok az első percekben nem tudták megtörni. A vendégeknél Szabó Bence lövése borzolta a kedélyeket az 5. percben, Krajcsi másodjára fogni tudta már a labdát. Szabadrúgás-variációt követően Haász tette próbára a kapust, de komolyabb problémát nem okozott neki a középre tartó löket. A 6. percben aztán megtört a jég,. Tomic lábak között elsuhanó lövése után 1–0-ra váltott az eredményjelző. A félidő derekán időt kért a Magyar Futsal Akadémia, és létszámfölényes taktikára váltottak. Komolyabb helyzetig nem nagyon jutottak, ellenben Pál, aki a 14. percben a kapufát forgácsolta szét. A szünethez közeledve újra mezőnyjátékosra cserélte kapusát az MFA a támadásoknál, de egy rögzített szituációt követően ismét az SG Kecskemét tudott eredményes lenni Pál révén, 2–0. Tovább erőltette a korábbi stratégiát a vendég gárda, de ráfizettek, Haász saját térfeléről ívelt a kapuba, 3–0.

Fordulás után sem hagyott alább a csapatok lelkesedése, és olykor bizony kemény belépőkkel tudták csak megállítani egymás rohamait. A második felvonás első nagyobb lehetősége Biró Attila előtt adódott, aki bátran tüzelt távolról, végül a kapufa segítette ki az MFA portását. A 26. percben viszont már nagy erővel zúdította be a játékszert a kapuba a kék oroszlánok játékosa, 4–0. A nagyobb különbség sem szegte kedvét a fiatal vendégeknek, és igyekeztek szépíteni, de Krajcsi bedeszkázta a kaput. A hazai oldalon sem maradtunk helyzetek nélkül. A 32. percben a sérülésből felépülő Szabó Ábel szerezte meg első kecskeméti gólját önfeláldozóan becsúszva, 5–0. A hajrában csupa fiatalokból álló négyest küldött hadba a hazai szakmai stáb, akik tisztességgel helytálltak. A végeredmény: 5–0.

– A debreceni siker után azt hittük, hogy végre egyenesbe kerültünk, ám az élet sok problémát gördített elénk – értékelt Marko Gavrilovic, a kecskemét kék oroszlánok sportigazgatója. – Voltak sérülések, betegségek, nem tudtuk, hogyan is fogunk kinézni az MFA elleni meccsre. Mindenki nagy áldozatokat hozott a mai sikerért, és úgy gondolom, hogy ez adott nekünk plusz erőt. Kapott gól nélkül tudtunk nyerni, és ötöt lőttünk, így kifejezetten elégedettek lehetünk a mai produkcióval. Két játékosunk utazik most el Vietnámba a válogatottal, ami büszkeséggel tölt el minket. Folytatjuk a következetes és kemény munkát, hogy ne zökkenjünk ki a győzelmi ritmusból.

ScoreGoal Kecskemét Futsal–Magyar Futsal Akadémia 5–0 (3–0)

Kecskemét, vezette: Kakuk Szabolcs, Borbás Bottyán, Minda Gábor

Kecskemét: Krajcsi – Bencsik, Milosavljevic, Suscsák, Tomic. Csere: Rigó – Hajnal, Biró, Kajtár, Pál, Haász, Geiger, Fekete, Szabó Á. Vezetőedző: Koós Károly.

MF Akadémia: Boldizsár – Módly, Dunai, Tarpai, Lőrincz. Csere:_ Gaylhoffer – Szabó D., Véghelyi, Boznánszky, Fábián, Vas, Szabó B., Bokor, Steiner. Vezetőedző: Boznánszky Gábor.

Gól: Tomic a 6., Pál a 19., Haász a 20., Biró a 26., Szabó J. a 32. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában