Kosárlabda

2023.09.28. 13:23

Komoly erőfelmérő jön a hazai rajton

A férfi NB I. A-csoport alapszakasz 1. fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét péntek este a Sopron ellen kezdi meg szereplését a 2023/2024-es idényben hazai pályán. 

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

 A Sopron nyáron jó légiósokkal erősítette meg keretét, emellett a magyar mag is egységes, így Forray Gábor, a Kecskemét trénere nem számít könnyű találkozóra a nyitányon. 

– Úgy gondolom, hogy a Sopron erősebb lesz, mint az előző évadban. A struktúra és a játékrendszer a tavalyira támaszkodik náluk. A hátvéd párosuk elképesztően kreatív. Meg merem kockáztatni, hogy az egyik legerősebb duó lesz a bajnokságban. Archibald és Nichols borzasztóan ponterős, ha nem védekeznek rajtuk megfelelően, így az ő limitálásuk kulcsfontosságú lesz. Melléjük érkezett még Griffin, aki szintén kiváló kosárlabdázó, és már ismerhetjük korábbról. A magas posztokon egy brazil és amerikai játékos kap szerepet, tehát minden poszton tudott minőségi légióssal erősíteni ellenfelünk. Molnár Mártont nem kell bemutatni a kecskemétieknek, a magyar mag meghatározó alakja. A többiek korosztályos válogatottak, tehetségesek, komplett csapatot alkotnak. Csalóka, hogy későn álltak össze. Mivel a két hátvéd szabja meg a játékuk fazonját, így maguk is meg tudják oldani akár a feladatot, vagy pedig be tudják vonni az újonnan érkezőket. Komoly erőfelmérővel startol számunkra a szezon, a célunk egyértelműen a győzelem – mondta Forray. 

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Sopron KC találkozó 18 órakor kezdődik péntek este a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában