Futsal

2023.08.14. 21:54

Legyőzte az Aramis-t az idénynyitón a ScoreGoal Kecskemét – galériával

Hétfőn este kezdődött meg a férfi futsal NB I. 2023/24-es idénye a ScoreGoal Kecskemét Futsal számára. A Marko Gavrilovic sportigazgató vezette kék oroszlánok 2–1-es félidő után 4–3 arányban nyerték meg az Aramis elleni rangadót.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Magabiztosan kezdett a kecskeméti csapat, és már az első percben magához ragadta a vezetést Pál Patrik révén, 1–0. A vendégek éledeztek, így résen kellett lennie a hírös városi védelemnek. Az irányítás azonban továbbra is az SG Kecskemétnél volt, a hazaiak sorra alakították ki az ígéretes helyzeteket, az előnyt viszont növelniük nem sikerült. Szinte minden támadás komoly veszélyt rejtett magában a hazai oldalon, ám vagy a befejezés volt pontatlan, vagy pedig a budaörsi kapus hárított bravúrral. A fölény aztán a 14. percben góllá érett, ismét Pál villant meg, 2–0. Négy perccel később szabadrúgáshoz jutott az Aramis, a kedvező pozícióból Bognár kíméletlenül büntetett, 2–1. A másik térfélen Tomic a felső lécet forgácsolta szét sistergős löketével, majd Fekete tekerése centiméterekkel kerülte el a vendég kaput. A félidőre 2–1-es eredménnyel mehettek a felek. 

Fordulás után a budaörsi Horváth kétszer is közel volt ahhoz, hogy egyenlítsen, de Krajcsi eszén nem tudott túljárni. Felpörgette a játékát a Kecskemét, és sorra alakították ki helyzeteiket, nagy nyomás alatt tartva a budaörsi védelmet. A 27. percben hosszas ápolásra szorult az Aramis kapusa, és végül társai segítették le a pályáról. Egy szöglet-variációt követően a 30. percben Bencsik a jobb alsóba zúdította a játékszert, 3–1. A középkezdés után Krajcsi védett hatalmasat, majd nem sokkal később Tomic cselezett szépen az oldalvonal mellett, és a lövését a gólvonalról mentették. Öt perccel a vége előtt már az ötödik csapatfaultját szedte össze a ScoreGoal Kecskemét. A kedvező szögből elvégzett szabadrúgást Krajcsi védte. Ezután egy könnyű síppal befújt szituációt követően tízméterest lőhetett az Aramis, Bognár nem hibázott, 3–2. Nem estek össze a kék oroszlánok, továbbra is nagy hévvel mentek előre, és ennek hamarosan meg is lett az eredménye. Szöglet után Milosavljevic elemi erővel bombázott a kapuba, 4–2. Az izgalmak azonban nem értek véget, hiszen rögtön lőtt egy gólt a vendég gárda is, kicsivel több mint két perccel a lefújás előtt 4–3-ra alakítva az állást. Hatvanegy másodperccel a lefújás előtt létszámfölényes taktikára váltott az Aramis, de gólt már nem sikerült szerezniük, így kecskeméti győzelem született a nyitófordulóban. 

– Szeretném ellenfelünk játékát méltatni, mert végig küzdöttek, és nem sokon múlt, hogy pontot szerezzenek – értékelt a lefújást követően Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Természetesen a saját játékunkkal is elégedett vagyok. Ez volt az első forduló, sok volt a változás a csapat keretében, idő kell ahhoz, hogy még gördülékenyebb legyen a produkciónk. A helyzeteink megvoltak, és ha egy kicsit pontosabbak vagyunk a befejezésekkel, akkor szinte tökéletes meccset láthattunk volna kecskeméti részről. Meg kell jegyeznem, hogy sokat láttam és tapasztaltam már edzői pályafutásom alatt, de most kicsit összezavarodtam a ma este után, hogy mi a fault, és mi nem. Szorosabb lett ezen tévedések miatt a meccs, mint amilyennek kellett volna lennie, de győztünk, és ez a legfontosabb. Pénteken már Nyírbátorban kell bizonyítanunk. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ott is sikerüljön győznünk. 

ScoreGoal Kecskemét Futsal–Aramis SE 4–3 (2–1)

Kecskemét, vezette: Muhari Gergő, Kiss Gergő

ScoreGoal Kecskemét: Krajcsi – Bencsik, Kajtár, Pál, Haász. Csere: Rigó, Biró, Hajnal, Milosavljevic, Suscsák, Geiger, Fekete, Tomic. Vezetőedző: Koós Károly.

Aramis: Molnár – Horváth N., Vattamány, Lévai, Bognár. Csere: Soós – Kövesdi, Gellérfi, Matolcsi, Bélavári, Szeghy, Moga, Szűcs, Erdősi. Vezetőedző: Tánczos Tibor.

Gól: Pál az 1., a 14., Bencsik a 30., Milosavjlevic a 38., illetve Bognár a 18., 37., 38. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában