Labdarúgás

2023.08.05. 20:31

Biztos győzelemmel jutott tovább a Kecskeméti LC

Az Csongrád-Csanád vármegyei első osztályú FK 1899 Szeged-SZEOL-t fogadta a MOL Magyar Kupa első körében a szintén megyei első osztályú Kecskeméti LC. A hírös városiak magabiztos győzelemmel jutottak tovább.

Vincze Miklós

Archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

Kecskeméti LC–FK 1899 Szeged-SZEOL 5–0 (2–0)

Kecskemét, vezette: Horváth János (Gordos Árpád, ifj. Czakó Tibor)

Kecskeméti LC: Kormos – Fleig (Fekete 56.), Kele, Balázs, Pintyi, Varga M. (Kurucz 76.), Major (Selmeci 56.), Márki, Bessenyei (Szabó D. 76.), Terbe, Schneider (Szabó Sz. 46.) Vezetőedző: Márton Pál.

FK 1899 Szeged: Kőrösi – Tóth G., Giba, Csuka, Kelemen (Hegyesi 52.), Szűts (Fóris 52.), Cs. Tóth, Magyar (Mucsi 77.), Heredea (Bürgés 46.), Tóth A. Technikai vezető: Dóra János.

Gól: Major a 13., Varga M. a 39., 59., 75., Fekete a 88. percben.

Sárga lap: Fleig 33., Major 44., illetve Tóth A. 24., Csuka 60., Mucsi 83. perc.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: Nagy várakozással tekintettünk a mérkőzés elébe, hiszen klubtörténelmet akartunk írni, és első ízben bejutni a Magyar Kupa második körébe. Jól jött az a fiaskó a hétközi edzőmérkőzésen, hiszen egyszerűbb volt így helyrerakni a fejeket, így aztán már tegnap látszott, hogy nagyon jó mentalitással készülnek a srácok. Tudtuk, hogy meglehetősen sötét ló ez a Szeged. A sejtésünk bebizonyosodott, hogy bár rutinos játékosaik vannak, a csapat hátsó része emiatt azért viszonylag lassú. A mérkőzés elején a biztonságra tettük a hangsúly, és igyekeztünk gyors akciókat vezetni. Agresszívak voltunk, kemények voltunk, és dimanikusak. Ennek köszönhetően tudtunk már az első játékrészben előnyre szert tenni, majd azt növelni. Hálás egy ilyen fiatal átlagéletkorú társaság, mert a sok mozgással, sok ritmusváltással el tudjuk érni, hogy előbb utóbb hibázzanak az ellenfél védői, és azokat a hibákat ki tudjuk használni. Volt még több lehetőségünk, amiket nem sikerült gólra váltani, de minden győzelem után ez legyen a legnagyobb bajunk a jövőben. Nagyon örülünk, hogy sikerült a továbbjutás, számunkra minden olyan mérkőzés, amelyet a megyehatáron átlépve tudunk megvívni, egy-egy tanulmányút. Hasznos tapasztalatokat tudunk szerezni, amiknek a bajnokságban mind hasznát látjuk majd. És az sem mellékes a mai mérkőzést illetően, hogy klubtörténelmet írtunk azzal, hogy bejutottunk az országos főtábla második körébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában