Atlétika

2023.07.30. 19:38

A jánoshalmi kötődésű Halász Bence olimpiai szintes kalapácsvetésben

Halász Bence kalapácsvetésben teljesítette a jövő évi, párizsi olimpia kvalifikációs szintjét a 15. Németh Pál emléknapon, Szombathelyen.

Tapodi Kálmán

A későbbi harmadik helyezett Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2023. július 18-án

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A hazai szövetség eredményközlő oldala szerint a Dobó SE 25 éves atlétája a papírformának megfelelően már az első sorozatban az élre állt, majd a következő körben elért 78,27 méteres idei legjobb eredményével hét centivel túlszárnyalta az ötkarikás játékok kvalifikációs szintjét, és megnyerte a viadalt – írta az MTI. A jánoshalmi kötődésű sportoló – aki Kiskunhalason kezdte sportpályafutását – a harmadik magyar atléta, aki rendelkezik az előírt szinttel a párizsi játékokra, korábban Kozák Lucának sikerült ez 100 méter gáton és Molnár Attilának 400 méteren. A szinteket július elsejétől lehet teljesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában