Labdarúgás

2023.05.01. 11:01

Torbán Csaba két góljával legyőzte az éllovast a Helvécia

A 4. helyen álló Helvécia az éllovas Fülöpszállást fogadta a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 24. fordulóban. A mérkőzés nagy csatát, és hazai győzelmet hozott.

Vincze Miklós

Az éllovas Fülöpszállást legyőző Helvécia.

Fotó: Vincze Miklós

Némi meglepetést keltett a találkozó elején, hogy bár mindkét csapat azonnal belevetette magát a küzdelembe, veszélyt eleinte inkább a hazai csapat teremtett. Először a veterán Torbán Csaba. A 7. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak balról, a Fülöpszállás kapujától jó 25 méterre. Torbán jobbal tekert a hosszú sarok felé, a labda pontosan be is tekeredett volna a kapuba a bal kapufa mellett, de Nagy Tamás bravúros vetődéssel szögletre mentett, hogy aztán a szögletet követően is a levegőben úszva kelljen tisztáznia. A 11. percbe Csorba Sándor volt nagyon harcos a vendégek szögletzászlója közelében, meg is szerezte a labdát, remekül ívelt középre, ahol Szabó Gábor érkezett, és vette le a labdát. Előtte már csak egy kapus és egy védő állt, és akkor egy pillanatra mindenki lemerevedett, mint a csocsó-asztalnál, amikor a támadó megfogja a középcsatár fejével a labdát. Szabó bármilyen vendég mozdulatra várt, hogy a kapuba helyezhessen, de senki nem mozdult. Egy passzal is próbálkozott, a labdát visszakapta, a védők végül felszabadítottak a szokatlan helyzetből. Az elején látottak alapján az aztán már nem keltett meglepetést, hogy a 16. percben a vezetést is megszerezte a hazai csapat. Ódor Zoltán ívelt be a szögletet a rövid sarok irányába, Torbán ment a labda elé úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, az ötös sarkáról megfejelte a labdát a hossz sarok irányába, az egyet pattant, majd a jobb felső sarokban kötött ki, 1–0. Hat percre rá Csorba Sándor kapott hosszúnak tűnő, végül mégis jónak bizonyuló labdát a bal oldalon, be is tört a 16-oson belülre, a kilépő vendég kapus újra bravúrral mentett. Elkezdett ébredezni a Fülöpszállás is, az néhány ígéretes indítás azonban, amelyet követően ziccer alakulhatott volna ki, rendre lesen találta a kiugró Csordás Zoltánt. A 39. percben Tóth Szabolcs ívelt a kapu elé, a hazai portás, Horváth Mihály kiöklözte a labdát. Az visszakerült Tóth Szabolcs elé, aki nem teketóriázott, 30 méterről nagy erővel kapura bombázott, Horváth bravúrral mentett szögletre. Egy percre rá Torbán elé hullott le egy labda a 16-os előtt, ő kapásból kapura lőtt, a lövés nyomán a labda nehézbombázóként tartott a léc alá, Nagy Tamásnak minden tudására szüksége volt, hogy háríthasson.

Az 50. percben Csorba Zoltán iramodott meg a bal oldalon, a szögletzászló közelében a vendégek kapusán is túljutott, beadása meg is találta a hosszú saroknál Szabó Gábort, ő azonban rosszul találta el a labdát, nagy helyzet volt. Ezt követően a Fülöpszállás egyre nagyobb erőfeszítéseket tett az egyenlítés érdekében, igazi ziccert azonban nem sikerült kidolgozniuk, szervezetten, lelkesen, egymást kisegítve védekezett a Helvécia, beszorulva nem is voltak, hiszen ígéretes támadásokat is tudtak vezetni. A 74. percben egy előreívelést követően Torbán iramodott meg a bal oldalon, egy védő szorosan mellette, de mire a nézőtéren megállapították a szurkolók, hogy ez onnan ballal alighanem reménytelen helyzet, Torbán egy pattanás után ballal, 25 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 2–0. Igyekezett fokozni a nyomást a lelkes szurkolók által is támogatott Fülöpszállás, de továbbra sem sikerült meggyőzően megbontaniuk a hazai védelmet. A 80. percben Vajda Bálint elé pattant a labda, teketóriázni nem volt ideje, azonnal rászúrta, a labda azonban a jobb saroknál a kapufa tövére pattant. A Fülöp az utolsó pillanatig küzdött, de az eredményem már nem sikerült változtatnia az éllovasnak, záró momentumként, néhány perccel a hetvenedik életévét szeptemberbe betöltő Csorba Zoltán beállása Földes Lóránt fejelt egy beadást követően a bal felső sarok mellé. Megérdemelten nyerte meg a hazai csapat a végig küzdelmes, és a küzdelem dacára példásan sportszerű mérkőzést.

–A legutóbbi három fordulóban nem értünk el túlságosan jó eredményeket, erős csapatokkal játszottunk, két vereséget, egy döntetlent értünk el – értékelt Timár Zoltán, a hazaiak szakvezetője. – Nem számítottam arra, hogy éppen ma, az éllovas ellen sikerül majd bravúrt elérni, miután igen sokan hiányoztak, ugyanis sok volt a sérültünk és többen nem is értek rá. Ennek ellenére sikerült megnyernünk a mérkőzést, szép meglepetés-győzelmet arattunk annak köszönhetően, hogy a csapatból mindenki a szívét, lelkét is kitette a pályára. Büszke vagyok a srácokra.

–Kikaptunk, de ezzel nem dőlt össze a világ, ettől függetlenül haladunk a célunk felé – értékelt Deák Sándor, a Fülöp szakvezetője. – Biztos vagyok benne, hogy az a két hét, amíg ne játszottunk bajnokit, mert szabadnaposak voltunk és mert aztán meg nem jött el az ellenfél, rányomta a bélyegét a társaság mai teljesítményére. A második félidő már jobban tetszett, akkor sikerült nyomást gyakorolnunk a hazaiakra, az első félidőben csak kerestük a labdát. Az volt az érzésem, hogy az első félidőben a hazaiak jobban akarták a győzelmet, és úgy gondolom, hogy ott dőlt el ez a találkozó. Keseregni csak ma délután fogunk egy kicsit, utána dolgozunk tovább a sikerért.

Helvéciai SE–Fülöpszállási SE 2–0 (1–0)

Helvécia, 130 néző, vezette: Bosnyák Sándor (Marton Renáta, Végh Ferenc)

Helvécia: Horváth M. – Juhász, Palásti, Kalló, Szöllősi, Ódor,. Csorba S. (Komáromi 74.), Szabó G. (Kovács G. 85.), Börönde, Csorba II. Z., Torbán (Csorba I. Z. 89.)

Fülöpszállás: Nagy T. – Petrányi, File, Pataki (Andó 61.), Tóth Sz. (Kovács P. 61.), Csordás, Vajda, Földes, Mátyás, Pusztai, Nagy A.

Gól: Torbán a 16. és a 63. percben.

Sárga lap: Ódor az 56. percben.

A fülöpszállás csapatképe
Fotó: Vincze Miklós

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában