Labdarúgás

2023.05.14. 21:20

Soltvadkert nyerte a szomszédvári rangadót – galériával

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában nagy rangadóra került sor, mert a Soltvadkerti TE Variens az Akasztó FC-t fogadta. A két szomszédvár mindig nagy mérkőzést vív egymással, álljanak is bárhol a tabellán. Ezúttal egy helyezés és egy pont volt a két csapat közötti különbség a hazaiak javára.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Az akasztóiak mindenképpen szerették volna megszerezni a három pontot, nem csak azért, hogy megelőzzék nagy riválisukat a táblázaton, de azért is mert presztízs mérkőzésről volt szó. Ennek megfelelően ők kezdték jobban a játékot, sorra vezették támadásaikat, de két alkalommal még is a vadkertiek szerezhettek volna gólt, mert elcsúsztak a védők és egyedül vezethették a vadkerti csatárok a kapura a labdát. A 39. percben az akasztóiak előtt adódott nagy helyzet, amikor jobb oldali beadás után Varga Milán a felső lécet találta el. Aztán ahogy lenni szokott, az ellenfél lőtt gólt a 41. percben. Egy előre ívelt labdát Farkas Béla jól szelídített meg, csinált egy lövőcselt, és a bal sarokba lőtt 1–0.

A második játékrészt viszont a hazaiak kezdték jobban, mégis a 60, percben a vendégek egyenlítettek. Jobb oldali beadás után Palla Lajos kapta a labdát, aki az alapvonal közeléből lőtte be az ötösre a játékszert, pontosan Boldizsár Csabához, aki a hálóba pofozta 1–1. Ezt követen kiegyenlített lett a játék folyt a pályán, és úgy tűnt, hogy már nem születik gól, de nem így lett. A 81. percben jobb oldali beadás után Bashiri senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba 2–1. Ezzel még nem ért véget a vadkerti gólok száma. A 89. percben Kerekes Márk fellökte Rácz Istvánt a tizenhatoson belül, amiért tizenegyes járt. A büntetőt Gémesi János nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte 3–1. Mind hálóőr, remek teljesítményt nyújtott, nekik köszönhető, hogy nem született több gól.

Soltvadkerti TE Variens–Akasztó FC 1–0 (3–1)

Soltvadkert, 200 néző, vezette: Tusa Zoltán (Molnár Adrián, Gindl Szabolcs Erik).

Soltvadkert: Eifert – Veszeli, Katona (Willy 58.), Supka (Tóth P. 58.), Farkas, Radics, Plichta, Huszty, Hegedűs (Rácz 69.), Gémesi, Bashiri (Viola 89.). Edző: Molnár László.

Akasztó: Németh Zs. – Varga, Molnár, Kerekes, Boldizsár, Németh T., Vincze (Bajusz 46.), Szabó Sz. (Szabó Zs. 70.), Palla (Fábián 89.), Dobos, Bányai. Edző: Szrenkó István.

Gólszerző: Farkas 41., Bashiri 81., Gémesi 89., ill. Boldizsár a 60. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában