Labdarúgás

2023.05.27. 13:11

Nem tervezi most a feljutást a Kiskunfélegyháza

A 2022/2023-as vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó mérkőzését pénteken játszotta a Kiskunfélegyháza. Az már korábban eldőlt, hogy ebben az évben is ők lettek a bajnokok, ez pedig lehetőséget biztosít számukra, hogy az NB III-ban is játszhatnak.

Szentirmay Tamás

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nagy kérdés az, és erre sokan kíváncsiak, hogy vállalják-e a magasabb osztályban való szereplést. Busa Imre hírportálunknak elmondta, hogy beadták a licenszt, meg is kapták az engedélyt, de pénzügyi okokból most nem fognak indulni, mert nem tudják előteremteni azt a forrást, ami az NB III biztos bennmaradásához szükséges lenne. 

A szakosztályvezető szerint, nagyon sok mindennek össze kell állni ahhoz, hogy az NB III-ban is megállják a helyüket, legfőképpen pénz kell hozzá. Ott ugyanis sokkal magasabbak a követelmények, több csapatot kell indítani, és nem csak korosztályosokat, de lányokat is. Sem infrastruktúrában, sem pedig utánpótlásban nincsenek még azon a szinten, hogy ezt most vállalni tudják. Minden szempontot figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a következő bajnoki évben nem tervezik a feljutást, az NB III-ba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában