Íjászat

2023.04.21. 16:47

Dobogó tetejére is felálltak a Turul Koppányok – galériával

A kiskunfélegyházi Turul Koppány íjászok az elmúlt hetekben ismét több versenyen bizonyították íjásztehetségüket, a sportág iránti elkötelezettségüket. Többen dobogóra is álltak.

Sebestyén Hajnalka

Érmekkel térhettek haza a versenyről

Fotó: Turul Koppányok

Kis Mónika Koppány íjász elmondta: a Turul Koppány íjászok először Kiskunfélegyházán, a Szérűskertben a Huszka József Hagyományőrző Sport Egyesület szervezésében megrendezett tavaszköszöntő versenyen vettek részt. Családias hangulatban telt a verseny, jól imádkoztak a résztvevők mert az eső is elkerülte a Szérűskertet. Nyolc Koppány képviselte az egyesületet, a következő eredménnyel. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 2., Szólya Imre 2., Szeibert Imre 8., Bicskei István 12. helyen végzett. Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Tóth Evelin 1., Tóth Milán 1., Elekes Lajos 2., Patyi Norbert 3. lett.

Húsvétkor a Koppányok legaktívabb versenyzője egyedül utazott Egerbe a Bornemissza-kupára, melynek a Dobó István Vármúzeum adott helyet. Bicskeiné Csányi Mária, ha versenyezni akar, semmi sem állíthatja meg, sem viharos szél vagy eső, de még a húsvéti locsolkodók sem. Íjat ragad és útra kel hajnalban és zuhogó esőben, hogy több mint 300 versenyző között megmérettesse a tudását. A verseny 26 célból állt, 3D, lőlap és rajzolt célok vegyesen. Nehéz verseny volt, ennek ellenére Bicskeiné Csányi Mária szépen teljesített 558 ponttal az 5. helyen végzett modern pusztai íj kategóriában.

A napokban rendezték meg a Szegedi Szittyák a Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat első megmérettetését Újszegeden. Ezen a versenyen csak versenyengedéllyel rendelkezők vehettek részt. A Koppányoktól a következő eredmények születtek. Modern pusztai íjjal: Szólya Imre 2., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szeibert Imre 8., Tóth Mihály 10.. Vadászreflex íjjal: Dinnyés Gyula 1., Zoboki Csenge 1., Balanyi Sándor 5. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában