Futsal

2023.02.15. 21:50

Szegeden menetelt tovább az NNC Frogs

A férfi futsal NB III.-ban egy korábbról elhalasztott bajnokit pótolt be az NNC Frogs Lajosmizsei FC az SZTE EHÖK SE otthonában Szegeden. Három nap alatt ez már a második mérkőzése volt a „Békáknak”, de ezúttal sem hibáztak.

Nyitray András

Kovács József és a Frogs győzelemnek örülhetett.

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az Apátfalva hétfő esti hazai legyőzése után (9–0) szerdán már idegenben kellett pályára lépnie az éllovasnak, és mivel a hajrában két rangadó is vár már a Frogs-ra, fontos volt a három pont megszerzése Dobosi Zsoltéknak.

Nem kellett sok idő a „Békáknak”, a 11. percben az ügyeletes gólfelelős, Kovács József megszerezte a vezetést a Lajosmizsének. Nem örülhetett sokáig azonban a Frogs, hiszen egy minutummal később az „egyetemisták” Balogh révén egalizálták, és mivel az eredmény a szünetig már nem változott, 1–1-es döntetlennel vonultak öltözőbe a felek. Fordulás után mindent megtett a győzelemért a Frogs, és négy perc elteltével Kovács második góljával újra előnybe került a vendég gárda. érezhető volt azért, hogy rövid idő alatt ez már a második meccse a lajosmizsei csapatnak, így a hajráig szoros csata alakult ki. A 38. percben fellélegezhetett az éllovas, Surányi gólja lezárta a fontos kérdéseket, de az utolsó percben még Márki, és Kovács is kihasználta, hogy kinyílt a szegedi együttes, kialakítva az 1–5-ös végeredményt.

Érdekesség, hogy Kovács József már az ötödik mesterhármasát jegyezte a bajnokságban, kétszer ráadásul mesternégyest ért el, így nem meglepő módon 27 találattal magabiztos előnnyel vezeti a góllövők versenyét. 

Nem mellesleg vezeti a tabellát csapat is, a Frogs három körrel a vége előtt hat ponttal vezet a második helyen álló St. Mihály előtt. A nyolc egységgel lemaradó, harmadik Dirner-Silandnak már csak matematikai esélye van beérnie a vármegyei riválist. A Frogs február 20-án a St. Mihályt fogadja majd hazai pályán, ha akkor is nyerni tud, akkor eldől a bajnoki cím sorsa.

SZTE EHÖK SE–NNC Frogs Lajosmizsei FC 1–5 (1–5)

Szeged. Vezette: Szalai (Juhász, Vajda)

SZTE: Mészáros L. – Balogh D., Zatykó, Szántó, Schneider. Csere: Kopasz, Ábrahám, Gonda, Palakovics.

Frogs: Peltzer – Treiber Sz., Kovács J., Márki, Dobosi. Csere: Somogyi, Fekete T., Surányi, Faragó, Sajó, Kis D.

Gólszerzők: Balogh (12.) ill. Kovács J. (11., 24., 40.), Surányi (38.), Márki (40.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában