Kézilabda

2023.02.07. 20:35

Nem volt esélye a Szombathely ellen a KNKSE-nek

A női NB I/B 17. fordulójában a Kecskeméti NKSE a bajnoki címért küzdő, tavaly még NB I.-ben szereplő Szombathelyi KKA-t fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A találkozó esélyesei a vendégek voltak, és ennek megfelelően nem is hagytak lehetőséget a Kecskemétnek arra, hogy esetleg meglepetést okozhassanak.

Nyitray András

Nagyon kikapott a Kecskeméti NKSE, a Szombathely ellen nem volt esély a sikerre

Fotó: Bús Csaba

Nem kellett sok hozzá, hogy a Szombathely elkapja a ritmust, mert bár négy perc után Moharos góljával 1–2-re szépített a KNKSE, a folytatásban már alaposan elhúztak a vendégek. Varga és Pődör gólerős játékának is köszönhetően a 10. percben már 3–9 állt az eredményjelzőn. Berkes-Kaiser és Iványi gyors egymás után tudott duplázni, de ez is csak arra volt elég, hogy ne legyen nagyobb a különbség a felek között a félidő közepén (8–14). 

A Kecskemét kispadja most sem volt sokkal hosszabb, mint amihez az utóbbi időben hozzá kellet szoknia Mátrai Péter vezetőedzőnek, így borítékolható volt, hogy az idő előrehaladtával elkezd fogyni a hazaiak ereje. Ez már a szünet előtt érezhető volt, a Szombathely gyorsan le akarta zárni az összes kérdést, Horváth Anna góljával aztán ez sikerült is, hiszen 11–24-re vezettek már a félidőben. 

Fordulás után tényleg csak az maradt a kérdés, mennyi lesz közte a különbség a lefújás pillanatában. Berkes-­Kaiser ugyan próbálta hátán vinni a fiatal kecskeméti együttest, de negyedórával a vége előtt már húsz góllal vezetett a Szombathely, mely végül 24–49-re tudott nyerni. A KNKSE továbbra is sereghajtó, míg a vendégek győzelmükkel tovább üldözik a nagyon szoros élmezőnyben a Vasast. 

– Gratulálok a Szombathelynek, az utolsó percben sem lazítottak – értékelt a lefújás után Mátrai Péter, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője. – Ami minket illet, fegyelmezetlenül játszottunk, a megbeszélteket csak epizódokban tudtuk végrehajtani. Nem azzal van a baj, ha kikapunk egy jó csapattól, hanem azzal, ahogyan beleállunk ezekbe a mérkőzésekbe. Roppant hitehagyottan kézilabdáztunk. Azon leszek, hogy kihozzam a lányokból azt, ami még bennük van – tette hozzá csalódottan a hazaiak trénere a meccs kapcsán. 

A Kecskemét sorsolása a folytatásban már valamivel kedvezőbb lesz, de most jönnek csak az igazán fontos meccsek, ha szeretne még valamibe kapaszkodni a klub a kiesés elleni csatában. Vasárnap éppen egy közvetlen rivális, a Ferencváros U19-es csapata látogat a Messzi István Sportcsarnokba, a találkozó 17 órakor kezdődik majd. A KNKSE-nek nyernie kellene ahhoz, hogy tapadjon a még bennmaradást érő helyen álló riválisra. 

Kecskeméti NKSE– Szombathelyi KKA 24–49 (11–24)

Kecskemét. Vezette: Fibec, Hermák. 

Kecskeméti NKSE: Molnár N. (k), Lukács K. (k), Kollár, Berkes-Kaiser 9 (5), Palotás 1, Szabó J., Csorba 1, Porobic 3, Moharos 5, Pécsi, Megyesi 1, Iványi 4. Vezetőedző: Mátrai Péter. 

Szombathelyi KKA: Christe (k), Fritz (k), Biró 2, Török 2, Pődör R. 8 (2), Győri 2, Kulcsár 2, Pődör B. 10 (4), Dombi 6, Varga N. 5, Szmolek 2, Horváth A. 2, Szendrei 2, Balogh 6, Tanaskovic. Vezetőedző: Pődör Zoltán. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában