Labdarúgás

2023.02.13. 13:35

Nagy bajban van már a Honvéd és a Vasas is

Hétvégén a 19. fordulót rendezték az OTP Bank Ligában (NB I.), ahol több a bajnoki cím, illetve a kiesés szempontjából is fontos találkozóra került sor. 

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A pénteki nyitómeccsen a Fehérvár FC a Mezőkövesd vendége volt, és a hazaiak folytatták jó tavaszi szereplésüket, míg a vendégek mélyrepülése egyúttal tovább tart. pedig jól indult a találkozó, hiszen Kastrati révén a 34. perben előnybe került a Fehérvár, de szinte a középkezdés után Besirovic azonnal egalizált is. A dráma a 93. percben jött, Serafimov kezezése miatt ugyanis büntetőt kapott a Mezőkövesd, amit Drazic be is vágott (2–1). 

Ahogy arról hírportálunk is beszámolt, szombaton a Kecskeméti TE és a Honvéd nem bírt egymással, már az első félidőben kialakult a 2–2-es végeredmény. Hazai oldalon Katona és Szuhodovszki, vendég részről Domingues volt eredményes kétszer. 

A dobogósok csatájára került sor Kisvárdán, ahol a Ferencváros szállt harcba a pontokért. A két csapat becsülettel küzdött, de érvényes gólt egyik sem tudott szerezni. A hazaiak ugyan a második félidőben betaláltak, de videózás után les miatt ezt nem adták, így maradt a 0–0. 
A szombat zárásaként a Debrecen őrülte hajrában gyűrte le otthon a Paksot. Varga góljával a második félidő elején szerezte meg a vezetést a Paks, de a DVSC a hosszabbításban két gólt is szerzett, előbb Bódi szögletét Dreskovic, majd Dzsudzsák szabadrúgását Babunski juttatta a kapuba (2–1). 

Vasárnap kiélezett meccsekkel zárult a forduló, először a Puskás Akadémia verte meg otthon 1–0-ra a Zalaegerszeget Gruber 82. percben születő góljával, majd a fővárosi kiesési rangadót Csoboth találatával húzta be szintén 1–0-ra a Vasas otthonában az Újpest. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában