Futsal

2023.02.06. 09:27

A Berettyóújfalu nyerte a kecskeméti rangadót

A férfi futsal NB I. alapszakaszának az utolsó előtti fordulójában a negyedik helyen álló MVFC Berettyóújfalut fogadta a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló ScoreGoal Kecskemét Futsal. A dobogós helyezésekért vívott csatára a tévés közvetítés ellenére is szép számmal kilátogató szurkolók hét gólt láthattak, azonban ebből ötöt az MVFC Berettyóújfalut lőtt.

Vincze Miklós

A ScoreGoal Kecskemét Futsal egy korábbi mérkőzésen.

Fotó: Réti Attila

A meccs elején Pál Patrik és Mánya Szabolcs lövései ígéretesek voltak ugyan, ám az MVFC kapusának végül nem kellett bravúrt bemutatni. A 4. percben aztán a Berettyóújfalu is veszélyeztetett, majd egy kontrából a kecskemétiek kétszer is betalálhattak volna. A 7. percben újra Pál sistergős löketének tapsolhatott a hazai közönség, ám Sándor a helyén volt. Nem sokkal később a brazil Rafael forgatta meg a hírös városi védelmet, ám a jobb felső irányába tartó lökete végül elkerülte a kaput. Rögzített szituációból, Bencsik passza után Pál a kapufát forgácsolta szét az első felvonás derekán. Maicora íveltek aztán egy szögletet a 12. percben a hazaiak, és nyújtózkodnia kellett a vendégek portásának, hogy odaérjen a léc alá tartó labdára, de odaért. Néhány másodperc elteltével aztán az MVFC szerezte meg a vezetést.  Egy nagy védelmi hiba után Erdei juttatta a játékszert kis szerencsével Rigó kapujába, 0–1. A tempóra ezután sem lehetett panasz, rengeteg kisebb-nagyobb helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Öt és fél perccel a szünet előtt a hazai gárda szakmai stábja úgy döntött, hogy időt kér. A fejmosás megtette hatását, magasabb fokozatra kapcsoltak a kék oroszlánok, és a 18. percben formás támadás végén Biró révén egalizáltak, 1–1. Rögtön időt kért az MVFC, és volt válaszuk a hazai találatra. Egy vendég kontra végén Nagy Imre érkezett a jobb hosszún, 1–2. A maradék időben még nagy erőket mozgósított a Kecskemét, de újabb gólt már nem tudtak elérni.

Kezdeményezően lépett fel a hírös városi alakulat a fordulás után, és megvoltak a helyzetek is, viszont a befejezések nem voltak pontosak. A 24. percben Rábl lépett meg a vendégek közül, ő viszont már nem hibázott, 1–3. Riadót fújtak az ScoreGoal Kecskemétnél, és becsülettel mentek a szépítésért előre, de a szervezetten védekező MVFC falát nem tudták áttörni. Ha mégis sikerült áthámozni magukat, akkor rendre a kapus hárított bravúrral. Rohamosan fogyott az idő, ez pedig a vendégek malmára hajtotta a vizet. A 34. minutumban még a kapufa is a Berettyóújfalut segítette, Dávid Richárd lökete egy védőn változtatott irányt előtte. Két perccel később szabadrúgást gurítottak le Mányának, ő pedig nagy erővel bombázott a jobb alsó sarokba, 2–3. A hajrának úgy mentek neki a csapatok, hogy mindkét oldalon megvolt az öt csapatfault. Időt kért az ScoreGoal Kecskemét, és létszámfölényes taktikára váltott. Csakhogy a labdát eladták a középpályán, Rábl pedig üresen gyalogolhatott a kapuig, 2–4. Nem estek össze a házigazdák, továbbra rohamoztak a pontszerzés reményében. A nagy akarás aztán faulttal, Pál Patrik piros lapjával párosult. A tízméterest Iszák belőtte, ezzel kialakítva a 2–5-ös végeredményt.

–Egy ilyen derbin nem engedhető meg, hogy ilyen buta hibákat vétsünk – értékelt a lefújást követően Marko Gavrilovic, a hazaiak sportigazgatója. – Fontos lesz, hogy ezekből tanuljunk, és javítsuk ezeket. Az lehet, hogy volt egy kis plusz nyomás a játékosokon, mivel ez a rangadó tévés mérkőzés volt, de erre fogni nem szabad a hibákat. Most az a feladatunk, hogy dolgozzunk tovább elhivatottan, hiszen már csak egy forduló van az alapszakaszból, és csak most kezdődnek meg számunkra az igazi kihívások a felsőházban.

SG Kecskemét Futsal– MVFC Berettyóújfalu 2–5 (1–2)

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, vezette: Zimonyi Péter, Kiss Gergő.

ScoreGoal Kecskemét: Rigó – Bencsik, Mánya, Hadnagy, Pál. Csere: Nyerges – Biró, Kajtár, Öreglaki, Dávid, Haász, Maico. Sportigazgató: Marko Gavrilovic.

Berettyóújfalu: Sándor – Iszák, Rábl, Takács, Ferreira. Csere: Korcsmáros – Erdei Sz., Nagy I., Erdei K., Gál, Mezei, Tifán, Nagy D., Da Silva.

Gól: Biró a 18., Mánya a 36., illetve Erdei Sz. a 12., Nagy I. a 20., Rábl a 24., 38., Iszák a 40. percben.

Kiállítva: Pál a 40. percben.

Sárga lap: Bencsik 28., Hadnagy 32., Mánya 33., Biró 36., illetve Nagy D. 13., Rábl 27., Erdei Sz. 29., Ferreira 36. perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában