Kézilabda

2022.11.12. 20:55

Vereséget szenvedett Szigetszentmiklóson a KTE-Piroska Szörp

A 9. helyezett Szigetszentmiklós otthonában lépett pályára a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I./B 10. fordulójában. A mérkőzést a hazaiak a vártnál sokkal simábban, 43-30-ra megnyerték.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A meccs második percében Lukács Soma révén a kecskemétiek szerezték az első gólt, majd 3–3-ig fej-fej mellett haladtak a felek. A 6. percben Takács és Bécsi góljaival ellépett kettővel a Szigetszentmiklós. Bár Szeverényi és Deák is betalált a hírös városiaktól, a hazaiak mégis növelni tudták előnyüket, a félidő felénél már 9–5 volt az állás. A miklósiaktól Váczi és Szkokán remekelt ezekben a percekben. Elsősorban a védekezésén kellett volna változtatnia a Kecskemétnek, azonban ez nem sikerült, így 30 perc alatt kettő híján húszat kapott, 18–14) lett a félidei eredmény.

A második játékrészt Kalmár kétperces kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a KTE, ezt kihasználta Váczi és Spacsek góljaival a Szigetszentmiklós, amely így már hattal vezetett. 20–14 után Szeverényi lőtt egymás után két gólt a vendégektől, és mínusz négynél felcsillanhatott a remény Tóth Norbert játékosaiban, hogy visszajöhetnek a meccsbe. Ekkor azonban ismét ritmust váltott a házigazda, és négy perc alatt produkált egy 5–1-es rohanást. Sőt, a korábban Kecskeméten is több szezont lehúzó Szamos Marcell négy perc alatt négyszer is betalált, s vezérletével már tíz gól volt a különbség a két csapat között, így végleg eldőlt a meccs. A végeredmény 43–30 lett.

– Teljesen más arcunkat mutattuk a mai napon, mint legutóbb, amikor a DEAC gárdáját odahaza le tudtuk győzni – értékelt Tóth Norbert, a kecskemétiek vezetőedzője. – Rengeteg rossz döntést hoztunk mind támadásban, mind védekezésben. Naggyá tettük a Szigetszentmiklós kapusát, hiszen sok lövést lőttünk bele, és ezekből a helyzetekből rendre lerohanásgólokat ért el ellenfelünk. Védekezésben abszolút nem voltunk topon, hiányzott a higgadtság és az agresszivitás a játékunkból, illetve sajnos a kapusaink sem tudták elkapni a fonalat. A legfájóbb dolog az, hogy amit a héten az edzéseken megbeszéltünk, azt ezen a meccsen nem láttam viszont a pályán. Nem használtuk a fejünket. Igaz, fiatal csapat vagyunk, de olyan hibákat nem lehet elkövetni, melyekből most sokat bemutattunk. Remélem, tanulunk ebből a pofonból és a következő meccsen ismét azt a játékot tudjuk előhúzni, amit a Debrecen ellen.

Szigetszentmiklósi KSK–KTE-Piroska Szörp 43–30 (18–4)

A KTE gólszerzői: Horváth B. 8, Szeverényi 5, Csuzi 4, Szakály 4 (2), Forgács 3, Lukács S. 2, Deák 2, Horváth A. 1 (1), Csengeri 1 (1).

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában