Kézilabda

2022.09.14. 15:00

A középmezőny eleje a cél Kiskunmajsán

Az elmúlt hétvégén elrajtolt az NB II.-es férfi és női kézilabda bajnokság. Több Bács-Kiskun megyei csapat is érdekelt ezekben a kiírásokban. Az első fordulóban egyből megyei rangadóra került sor, ugyanis a KTE U23-as együttese fogadta a Kiskunmajsát.

Archív felvétel

Fotó: Bús Csaba

A mögöttünk hagyott hétvégén elrajtolt az NB II.-es bajnokság, melyben férfi és női vonalon is több Bács megyei klub érdekelt volt. A férfiaknál az előző kiírás győztese a Mizse KC Dunaharasztin vendégszerepelt, ahol 25-30-ra győzni tudott Avar György legénysége. Rangadóra került sor a másik megyei vonatkozású mérkőzésen, ahol a Kecskeméti TE U23-as együttese legyőzte hazai környezetben a Kiskunmajsát. A vendégek trénere számolt be a mérkőzésről, illetve a Kiskunmajsa céljairól. 

– A kecskeméti egy nagyon fiatal és jó csapat benyomását mutatta, végig nagyon gyorsan és koncentrálva játszottak. Fej-fej mellett mentünk, de az utolsó tíz-tizenöt percre nagyon elfáradtunk. A csapat egyik legnagyobb erőssége, a védekezés, ez azonban ezen a mérkőzésen nem igazán sikerült. A csapatunk a nyáron több sebből vérzett, munkahelyi elfoglaltságok miatt keveset tudtunk edzeni. Hetente kétszer találkoztunk, illetve felkészülési mérkőzést játszottunk vagy pedig edzőtábort tartottam a játékosoknak. A keretben sok változás nem volt, Kiss András abbahagyta a pályafutását, negyven éves és már nem bírta vállalni a szezont. Hosszú sérülés után visszatért azonban a kapusunk, Patyi Róbert. A szezon elején nem fogalmaztunk meg különösebb célokat, a középmezőny elejére szeretnénk odaérni, de nem lesz egyszerű dolgunk ebben a kemény mezőnyben. – mondta Kun Tamás a Kiskunmajsa edzője. 

Az NB II. Dél-nyugati csoportjában is mérkőztek a Bács-Kiskun megyei csapatok, a Kiskőrös hazai pályán játszott döntetlent a Nagyatád együttesével. A másik gárda, a Kalocsa pedig otthon kapott ki a Balatonboglártól 26-35-re. 

A férfi csapatok mellett a női gárdák is megkezdték szereplésüket a másodosztályban. A Bácsalmás és a Mizse KC is egy csoportban van. Előbbi a nyáron átalakult, de Dankó Ervin lányai magabiztosan győzték le hazai pályán a Mezőtúr gárdáját, 37-18-ra. A vezetőedző érthetően elégedett volt csapata teljesítményével. 

– Ahogyan azt már korábban nyilatkoztam nehéz volt a felkészülésünk, kevesen voltunk az edzéseken. A felkészülési találkozóink sem úgy sikerültek, ahogyan azt mi elterveztük. Az első fordulóban egy alsóházi csapattal találkoztunk, a lányok ettől függetlenül komolyan vették a mérkőzést és nagyon örülök, hogy győzni tudtunk a Mezőtúr ellen. Jól kezdtünk, aztán több játékmegszakítás miatt visszaesett a játékunk. A folyatásban nem volt baj a játékkal, és magabiztosan gyűjtöttük be a pontokat. A következő fordulóban a Szarvas vendégei leszünk, nagyon szeretnénk ha ott is jó eredményt érnénk el. Azonban ez már egy sokkalta nehezebb találkozó lesz. Tavalyról ismerjük őket, de ők erősödtek a nyáron. Szeretnénk jó eredménnyel hazatérni, és szeretnék büszke lenni a lányaimra – zárta gondolatait Dankó Ervin. 

A Mizse KC női csapata vereséggel rajtolt a bajnokságban, 20-22-re kikaptak a Hajdúnánástól. 

A férfi NB II. programja: 

09.16., péntek Rinyamenti KC SE Nagyatád - Kalocsai KC 18 óra. 

09.17., szombat Szigetszentmiklósi KSK U23 - Kecskeméti TE U23 16 óra, Kiskunmajsai KC – TFSE 18:00.

09.18., vasárnap MK Pelikán Siklós KC - Kiskőrösi KSK 18 óra. 

A női NB II. programja: 

09.17., szombat Szarvasi NKK - Bácsalmási PVSE 18 óra.

09.18., vasárnap K. Szeged – Mizse KC 18:00. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában