Labdarúgás / Galériával

2022.07.30. 20:54

Emberhátrányban is otthon tartott egy pontot a KTE

Az élvonalba 2015 után visszajutó Kecskemét az OTP Bank Liga nyitófordulójában a másik újonc Vasast fogadta a Széktói Stadionban. Sági Milán kiállítása miatt a mérkőzés nagyobb részét emberhátrányban játszotta a KTE, amely így is otthon tartotta az egyik pontot.

Nyitray András

Döntetlennel végződött a mérkőzés. Fotó: Bús Csaba

A mérkőzést a hazai csapat kezdte lendületesebben, már a második percben veszély alakult ki Jova kapujánál egy szöglet utáni kavarodás során. Ezt követően hosszú percekig csak keresték egymáson a fogást a felek. A félidő felénél Pátkai becsúszó szerelése után lent maradt a KTE csatára, Djuranovic, a montenegrói válogatottat ápolni is kellett, de a játékvezető és a VAR szerint nem volt piros lapos az eset. Nem úgy a túloldalon Sági buktatása, Radó lépett ki ziccerben a 39. percben, és a kecskeméti jobbhátvéd szabálytalansága kiállítást ért. A játékrész legnagyobb lehetősége így is a liláké volt, Szuhodovszki távoli bombája centikkel kerülte el a kaput. 

A szünet után rögtön nagy helyzetet puskázott el a Vasas. Varga rossz kidobása után Cipf kapott jó indítást, de lövésénél javítani tudott a KTE kapusa, majd a fővárosiak következő támadásánál Berecz vágott fölé egy lecsorgót. A Kecskemét távolról próbálkozott Grünvald révén, majd a Vasas két szabadrúgása is veszélyes volt, de gól nem született egyikből sem. A 81. perc legvégén Nagy Krisztián harcolt meg a labdáért, és lövését Jova ütötte szögletre. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Banó-Szabó tekert a tizenhatos vonaláról, ám a hálóőr megint a helyén volt, és több lehetőség a gólszerzésre már nem volt egyik oldalon sem. 

A KTE egy hét múlva a DVSC vendége lesz az OTP Bank Liga második fordulójában, szombaton 20 órás kezdéssel.    

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A kiállításig az első tíz percet leszámítva pariban voltunk a Vasassal, jól bontottunk a széleken, csak az utolsó passzoknál pontatlanok voltunk. A piros lapnál nagyot hibáztunk, két hete arra készülünk, hogy Radó András milyen jól mozog be a védők mögé, mégis engedtük ezt neki, és ebből jött a szabálytalanság. Tíz emberrel már a szenvedélyünk vitt előre. Nálunk kilenc ember debütált az NB I.-ben. Ellenfelünk első osztályú rutinban, életkorban és talán minőségben is előttünk jár. Ezt látva nem lehetek elégedetlen az egy ponttal. A játékvezetéssel nem szoktam foglalkozni, 24 éve vagyok edző és még nem állítottak ki, szeretném, ha ez így maradna. Viszont a videofelvételeket visszanézve, Pátkai szabálytalansága miatt van hiányérzetem. Djuranovic lába nagyon csúnyán néz ki, a vizsgálatok után többet fogunk tudni az állapotáról, reméljük mihamarabb felépül. Összességében csodálatos érzés ismét az NB I.-ben szerepelni és telt ház előtt a kecskeméti csapatot irányítani! Köszönjük szépen a szurkolóinknak a támogatást! 

Kecskeméti TE – Vasas FC 0–0 (0–0)
Kecskemét, 2527 néző, Vezette: Erdős József (Horváth Zoltán, Csatári Tibor)
KTE: Varga B. – Sági, Szabó A., Belényesi, Szalai G., Grünwald – Vágó, Katona B. (Banó-Szabó 64.), Szuhodovszki (Pejovic 79.) – Tóth B. (Szabó L. 79.), Djuranovic (Nagy K. 51.). Vezetőedző: Szabó István
Vasas: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Pátkai (Hidi 57.), Hinora (Géresi 84.) – Cipf (Márkvárt 84.), Radó (Zimonyi 76.), Bobál (Feczesin 57.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Piros lap: Sági (39.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában