Tereprali

2022.04.25. 08:05

Szakaszgyőzelemmel közelített a vezető pozícióhoz a magyar Scania

A tunéziai viadal harmadik versenynapján egy 350 kilométeres hurokszakasz várt a mezőnyre, amelyről jó előre lehetett tudni, hogy nem lesz könnyű. Nem is volt az: kisebb és nagyobb dűnék, homokos szakaszok és navigációs kihívások tették próbára az indulókat.

Tapodi Kálmán

A Scania Qualisport Shark a kamionos kategória leggyorsabbja volt Fotó: Beküldött fotó

Fotó: Nicolas_MAILFAIT_STEVENIN

Tunisia Desert Challenge - 2022. április 24.
3. szakasz: Matous - Matous

Kovács Miklós és két társa, Czeglédi Péter navigátor, valamint Ács László vezető szerelő jelesre vizsgáztak a terepralis tekintetben fogalomnak számító területen, ugyanis a kamionos kategóriában senki nem volt gyorsabb náluk. A Scania Qualisport Shark fedélzetén a trió 6 óra 43 perc és 11 másodperc alatt küzdötte le a távot, így 8 perc 47 másodpercet vertek a Bouwens, Wade, Boerboom trióra, akik Ivecójukkal az előző nap óta élen állnak az összesítésben.

– Ez a szakasz tényleg komoly megpróbáltatást jelentett – mondta a táborba érve a dunaszentbenedeki Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós. – Reggel, olyan negyven kilométer után azt láttuk, hogy a dűnék között alig voltak néhány előttünk, amiből azt a következtetést vontuk le, hogy sokan eltévedtek. Így is történt, amiről akkor győződtünk meg, amikor rátaláltunk elakadva a dűnék között. Megvártuk, amíg kiszabadítják magukat és szépen, lépésről lépésre, gond nélkül megmásztuk mi is azt a szakaszt. 

A folytatás borzasztóan nehéz volt, sok dűnével és homokkal, ráadásul nehezítette a dolgunkat, hogy a kerékfújó rendszer meghibásodása miatt manuálisan kellett állítanunk az abroncsok nyomását. 

Néhány apró navigációs tévedésünk is volt, de semmi komoly. A célban sajnos vegyesek voltak az érzelmeink. Nagyszerű, hogy mi voltunk a legjobb kamionos egység a szakaszon, de nem tudtunk örülni neki, mert arról értesültünk, hogy egy motoros induló életét vesztette a nap folyamán. A tragikus esemény mindenkit megrendített, együtt érzünk francia versenyzőtársunk családjával – számolt be a rutinos magyar versenyző.

Kovácsék a harmadik szakaszon elért kiváló eredménnyel mindössze 26 másodpercnyire csökkentették lemaradásukat az összetettben élen álló belga Iveco-alakulathoz képest. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában