Labdarúgás

2022.04.24. 07:00

Nem kell pluszmotiváció

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a lehető legnehezebb ellenfél vár a Tiszakécskei LC-re, mely vasárnap 17 órás kezdéssel a bajnokságot nagy fölénnyel vezető Vasas FC vendége lesz. A Vasas egy győzelemmel akár már bajnok is lehet, de a vendégeket sem kell extrán motiválni egy ilyen mérkőzés előtt.

Szentirmay Tamás

Balázs Benjámin (fehérben) szerint a mezőny legjobb csapatához utaznak Fotó: Szentirmay Tamás

Az elmúlt fordulóban a Vasas idegenben a Dorog ellen játszott, és könnyű, 0–3-as győzelmet aratott. Jelenleg tizenkét pont előnnyel vezetik a tabellát, és szinte biztosra vehető az, hogy az egyik feljutó csapat a fővárosi gárda lesz. A Vasas eddigi teljesítménye megsüvegelendő, mert 22 alkalommal nyertek, nyolc döntetlent játszottak, és mindössze háromszor szenvedtek vereséget. Igaz, ebből az egyik éppen az őszi, tiszakécskei mérkőzés volt, amikor is 1–0-s különbséggel nyertek Visinka Ede tanítványai. 

A hazaiak számára extra motivációt jelenthet, hogy egy győzelemmel akár be is biztosíthatnák a bajnoki címet, ehhez viszont az is kellene, hogy a Diósgyőr vasárnap ne nyerjen a Szentlőrinc ellen, ahogy a Kecskemét hétfő este a Szeged ellen sem. 

A 33. fordulóban a Tisza-parti kisváros csapata nem azt a teljesítményt nyújtotta, mint amit a szurkolók elvártak volna. Az első félidőben kimondottan gyenge játék zajlott a pályán, de akkor nem született gól. A második játékrészben azonban három perc alatt két gólt is kaptak a hazaiak a Csákvártól, igaz, az egyiket büntetőből. Mivel a folytatásban nem tudott válaszolni a Tiszakécske, a vendégek 2–0-s győzelemnek örülhettek.

 – Nagyon csalódottak voltunk a mérkőzés után, mert győzelem esetén lezárhattuk volna a bennmaradás kérdését. Így az utolsó öt mérkőzés nagyon nehéz lesz, mert szoros a tabella hátsó fele – mondta Balázs Benjámin, a Tisza­kécskei LC rutinos játékosa. – Azt hiszem, hogy kicsit kényelmes volt a csapat, hiányoztak a sprintek és a beindulások. Igazi nagy helyzetet az első félidőben nem is tudtunk kialakítani, egyedül Simon Márknak volt egy átlövése, amiből szöglet lett. A második félidőben volt egy kisebb kihagyásunk, ami után vezetést szerzett a Csákvár, majd egy kétes büntető után növelni tudták az előnyüket. Ezt a mérkőzést el kell felejtenünk, és most már csak a Vasas elleni találkozóra kell koncentrálnunk. 

A Tiszakécske nagy meglepetésre verte meg ősszel a Vasast, így azon kevesek közé tartoznak a Tisza-partiak, akik ismerik már az éllovas legyőzésének receptjét. 

Jó tapasztalat lehet a DVTK elleni idegenbeli meccs is, melyen a közelmúltban 0–0-s döntetlent ért el az együttes. 

– Az ősszel sikerült nyernünk a Vasas ellen, de ettől függetlenül nem volt könnyű meccs. Most is nagyon nehéz mérkőzésre számítok, szerintem a másodosztály legjobb csapata a Vasas. Mivel idegenben játszunk, megpróbálunk stabilak lenni, mint amilyenek voltunk a Diósgyőr ellen, és természetesen nem tettünk le arról sem, hogy pontot, pontokat szerezzünk – tette hozzá a tiszakécskei védő, aki jól ismeri az első osztályú légkört is, mert már több alkalommal játszott az NB I.-ben. 

Visinka Ede, a Tiszakécske vezetőedzője szerint a legfontosabb az, hogy minél jobban megszervezzék a védekezésüket, csak így lehet bármire is esélyük a fővárosban. 

– Az nem vitás, hogy csalódottak voltunk a vasárnapi vereségünk után, de szerintem nem játszottunk annyira rosszul – vélekedett Visinka Ede. – Próbálkoztunk, mentünk előre, de a Csákvár talált két gólt és nyert. A következő ellenfelünk a Vasas, ez egy nagy kihívás számunkra, mert egy jó ellenfél ellen fogunk játszani. Toronymagasan vezetik a bajnokságot, ellenük pluszmotiváció nem kell senkinek sem. Megpróbáljuk jól megszervezni a védelmünket, és a lehetőségeink szerint kontratámadásokat vezetni. 

Akkor már elégedett lennék a játékunkkal, ha nem pont nélkül távoznánk a fővárosból. 

Mivel nagyon szoros a középmezőny, nekünk gyűjtögetni kell a pontokat. A tavaszi sorozatunk eddig nagyon jó volt, éppen ezért bízom abban, hogy meg lesz a bennmaradásunk. Nyolc veretlen meccs után csúszott be egy vereség, azt gondolom, hogy egy csapat életében ez benne van. Biztos vagyok abban, hogy sokan elfogadnák az eddigi tavaszi teljesítményünket. A fiúk bíznak egymásban, mi is bízunk bennük, ami nagyon fontos. A hátralévő mérkőzéseken is mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól szerepeljünk – tette hozzá a vezetőedző. 

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik az Ilovszky Rudolf Stadionban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában