Röplabda

2022.04.21. 07:00

Lezárná végre a párharcot a Kecskeméti RC

Csütörtök este folytatódik a férfi-Extraliga 5-8. helyért zajló csatája, melynek negyedik mérkőzésén a Kecskeméti RC a Dunaújvárosi DKSE vendége lesz 19 órás kezdéssel. A hazaiak az egyenlítésért, a vendégek a továbbjutásért lépnek pályára.

Nyitray András

Egy győzelem kell még a Kecskeméti RC-nek Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A kecskemétieknek eddig a vártnál jóval inkább meg kellett harcolniuk az alapszakaszban a mind a 14 mérkőzését elvesztő, így utolsó helyen záró DKSE-vel, ellenfelük ugyanis kifejezetten bátran és lelkesen vetette bele magát a párharcba. Hazai pályán csak 3–2-re tudott nagy nehézségek árán nyerni az első találkozón a KRC, majd Dunaújvárosban 1–0-s hátrányból fordított 3–1-re Nagy József csapata. A párharcot akár le is zárhatta volna még vasárnap a Kecskemét hazai környezetben, de akkor nem sikerült megtörni a Duna­újvárost, mely többször is visszajött hátrányból, és végül 3–2-es győzelemmel szépített. 

A három győzelemig tartó párharcban jelenleg 2–1-re vezetnek a kecskemétiek. 

A negyedik mérkőzésre így ma este újra Dunaújvárosban kerül sor, ahol a Kecskemét célja már egyértelműen az, hogy lezárja végre a párharcot, majd belekezdjen egy újabba az 5. helyért. 

A másik ágon „söprésre” került sor, a DEAC 3–0-s összesítéssel lépett túl a Kistexten, így amennyiben a Kecskeméti RC továbbjut, úgy a debreceniek ellen folytathatják a helyosztókat. Nagy József elsősorban lelkesebb játékot vár. 

– Remélem, sokkal lelkesebbek leszünk, mint az utolsó meccsen, mert az katasztrófa volt – mondta Nagy József, a KRC vezetőedzője. – A szerdai edzésen jól mozogtak a srácok, kicsit több pihenőnk is volt ezúttal. Blokkban kell nagyon sokat fejlődnünk a negyedik mérkőzésen, mert az nagyon nem működött. 

Eddig és ezután is igyekszünk minél több lehetőséget adni a fiataloknak, de benne van, hogy ezzel nem mindig élnek.

Az utolsó mérkőzésen Török Somával kezdtünk például, aki egy nagyon tehetséges feladó, meg is állta a helyét. Rájuk kell építeni a jövőt. Tudjuk, hogy a DEAC lehet az ellenfelünk, ha sikerrel járunk, picit már rájuk is igyekeztünk készülni, tisztában vagyunk az erősségeikkel, könnyen léptek túl a Kistexten is – tette hozzá a Kecskeméti RC vezető­edzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában