Labdarúgás / Galériával

2022.04.18. 12:20

Csak a Kécske II. tudott idegenben pontot szerezni

A hétvégén a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban a 20. forduló mérkőzéseit vívták meg a csapatok. Ez a kör a lejátszás tekintetében három naposra nyúlt, hiszen pénteken indult két mérkőzéssel, és vasárnap fejeződött be.

Munkatársainktól

Képünk a Kiskunfélegyháza-Akasztó mérkőzésen készült. Fotó: Szentirmay Tamás

Kiskunfélegyháza–Akasztó 2–1 (0–1)

Kiskunfélegyháza, 100 néző, vezette: Vörös Gábor (Molnár Alex, Péter-Szabó Ottó).

Kiskunfélegyháza: Oroszi T. – Nagy D. (Nagy V. 74.), Magony, Valkai, Erős (Ábel 90.), Oroszi D., Szabó D. Kurgyis K. 46.), Kanyó, Urbán, Nemesvári (Bálint 85.). Edző: Némedi Norbert

Akasztó: Németh Zs. – Kósa, Kapus, Kerekes, Bajusz (Szabó N. 81.), Juhász, Németh T., Vincze, Szabó Sz. (Szabó Zs. 46.), Palla, Dobosi. Edző: Szrenkó István.

Gól: Erős 53., Oroszi T. 56., ill. Juhász 42. Sárga lap: Kanyó 63., ill. Bajusz 74.

Némedi Norbert: – A vendégcsapat igazolta a jó hírét, remek találkozót játszottunk velük. A meccs összképét nézve viszonylag sok tiszta helyzetünk volt, amiből most keveset tudtunk kihasználni, de ahhoz eleget, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Nehéz amellett elmenni szó nélkül, hogy borzasztóan túlfűtött volt a találkozó, a csatárunk Szabó Dávid súlyos sérülést szenvedett. Ezt fel kellett dolgoznunk, és örülök, hogy ez sikerült a csapatnak, és a találkozót meg tudtuk nyerni. Ez a mérkőzés a bajnokság szempontjából is fontos volt!

Szrenkó István: – Úgy gondolom, hogy az első félidőben kontrolláltuk a Félegyháza játékát, mert tudtuk, hogy mik az erősségeik. Egy-két helyzetük volt, de miután elkezdtünk fegyelmezetten játszani, utána nekünk is meg voltak a lehetőségeink, és meg is szereztük a vezetést. Sajnos utána jött a szomorú sérülés, ezúton is jobbulást kívánok a félegyházi labdarúgónak, és hogy minél hamarabb térjen vissza a pályára. Ez az eset mind a két csapatot leültette kicsit. A második félidőre jobban jött ki a Félegyháza, várható is volt, hogy a sérülés plusz motivációt ad nekik. Gratulálok a Félegyházának, sajnos mi a második félidőre kicsit már elfogytunk.

Kalocsai FC–Kecskeméti LC 3–1 (2–1)

Kalocsa, 120 néző, vezette: Ézsiás Gábor (Krepsz László, Herceg Tamás)

Kalocsa: Varga S. – Rideg, Knap, Matos (Szabó V. 87.), Dostyicza (Tamás 68.), Szávuj (Mátyás 88.), Farkas, Kerekes, (Rakiás 6.), Tóth L., Romsics, Rábóczki. Játékos-edző: Kohány Balázs.

Kecskeméti LC: Kormos – Csordás, S.Juhász, Szűcs, Fekete (Zsoldos 46.), Ónodi (Gaál 68.), Kőrös, Kovács D. (Kanizsai 88.), Bozsik, Bessenyei, Major (Terbe 85.). Edző: Nagy Lajos.

Gól: Szűcs (öngól) 13., Szávuj 37., Tóth L. 89., illetve Bessenyei 4. perc.

Sárga lap: Rakiás 62., Tóth L. 67., Kohány 72., Matos 75., Taműs 77., illetve Kovács D. 34., Csordás 77.

Kohány Balázs: – Alaposan megdolgoztunk ezért a győzelemért. Rosszul kezdtük a bajnokságot, nagyon hosszú ideig nagyon sok volt a hiányzónk, az utóbbi hetekben azért már látszott, hogy kezdünk kiegyenesedni. Az ezt megelőző hét már kimondottan pozitív volt a kupatovábbjutással és a Bácsalmáson elért döntetlennel. Ennek ellenére ma meglehetősen gyengén kezdtük a meccset, a Kecskemét viszont nagyszerűen, ám a csapat erejét mutatja, hogy hátrányból is képes volt felállni, és sikerült megfordítanunk az állást. Azt gondolom, hogy megérdemelten tartottuk kitthon a három pontot, mert végig közelebb álltunk a győzelemhez.

Nagy Lajos: – Sajnos ma meglehetősen gyenge napot fogtunk ki. Nem úgy védekeztünk, ahogy szoktunk, túl sok teret engedtünk az ellenfélnek, ráadásul mind a három kapott gólt a részünkről óriási egyéni hiba előzte meg. Egyszóval nem játszott jól ma a csapatom, tompábbak voltunk a kelleténél. A végeredménnyel kapcsolatban azt viszont muszáj megállapítanom, hogy a játékvezető a mai napon nagyon gyenge formát fogott ki, és én úgy érzem, hogy a mai, felettébb gyenge teljesítményével döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Harta SE–Tiszakécskei LC II. 1-1 (1-0)

Harta, 100 néző, vezette: Sebestyén László (Berger Tibor, Apró Ferenc)

Harta SE: Hauschen – Makó, Pintér, Hamar (Szpriulisz 87.), Fekete T., Grecu, Pinczési, Tóth B. (Csehi 56.), Nasz, Erdei (Follárdt 79.), Varga M. Játékos-edző: Csehi Tamás

Tiszakécskei LC II.: Czakó – Benkó, Horváth Adrián (Szabó Á. 60.), Lovas A. (Klemenc 79.), Oberna, Káli (Szabó Dávid 56.), István, Gréczi, Tóth Kristóf, Vólent, Lovas Zs. Edző: Bagi Gábor

Gól: Erdei a 19., illetve Benkó a 64. percben.

Sárga lap: Fekete Tamás 50., illetve Oberna 27., István 74. perc.

Csehi Tamás: – Jó mérkőzést játszottunk ma, szerintem nem is megyei első osztályú párharcot láthattak a szurkolók. Mind a két csapat győzelemre játszott. Picit van hiányérzetem, mert a végén megnyerhettük volna a meccset, de nem marasztalhatom a fiúkat, ugyanis remek teljesítményt nyújtottak. Bízom benne, hogy a következő hétre is át tudjuk menteni ezt a formát és a Jánoshalma ellen is tudunk meglepetést okozni. További sok sikert a Tiszakécskének, mert jó csapatnak tartom őket.

Bagi Gábor: – Egy egész jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. Egy védelmi hibából a hazai csapat előnybe tudott kerülni. A második félidőben inkább a mi akaratunk érvényesült. Többet tettünk a győzelemért, többet volt nálunk a labda, de nem tudtunk nagy lehetőségeket kialakítani. Sok sikert kívánok a Hartának.

Lajosmizsei VLC–Bácsalmási PVSE 2–1 (0–1)

Lajosmizse, 90 néző, vezette: Bálint Dániel (Vida Sándor, Juhász Szabolcs Olivér)

Lajosmizse: Házi – Fekete A., Sinka, Palotai, Borsos (Bán 65.), Tarnoczki (Dóka 89.), Kiss L., Faragó (Rigó 90.), Rapi, Kovács J., Ulicska (Menich 60.). Játékos-edző: Árva Zsolt.

Bácsalmás: Koncsok – Harnos, Horváth D., (Cs. Tóth 65.), Miles, Szádeczy, Csanádi, Szűcs (Szabó A. 89.), Crkvenjakov, Balázs, Zsoldos, Nagy Z. Vezetőedző: Teslic Igor

Gól: Faragó az 52., Menich a 61. illetve Harnos a 45. percben.

Sárga lap: Fekete A. 30., Boros 44., Ulicska 52. ill. Horváth 56., Csanádi 83. perc.

Árva Zsolt: – A játékosok megvalósították azt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, egyetlen hibánkból azonban a Bácsalmás vezetést szerzett. A játék képében nem volt benne, hogy ponttal vagy pontokkal távozzon az ellenfelünk, és a második félidőben felül tudtunk kerekedni önmagunkon is, és így nyerni tudtunk. Nagyon kellett ez a győzelem a tabellán elfoglalt helyünk, az önbizalmunk és a szurkolóink miatt is, akiknek hálásak vagyunk azért, hogy ilyen borzalmas időben is kijöttek.

Teslic Igor: – Az első félidő végén megszereztük a vezetést, de a második félidőre sajnos mintha kicserélték volna a csapatot. A Lajosmizsének volt egy nagyon jó tizenöt perce, abban az időszakban két gólt szereztek, és utána mi már hiába tettünk meg mindent, nem tudtunk egyenlíteni. Gratulálok a Lajosmizsének, ezúttal jobban akarták a sikert, megérdemelten nyertek.

Kecel FC–Jánoshalmi FC 2-0 (1-0)

Kecel, 150 néző, vezette: Stefánovits Gábor István (Rácz Béla, Bacsi Noel Levente).

Kecel: Gerner – Tóth P., Maruska (Hatvani 87.), Doszpod, Sendula P., Velez (Gyenizse 70.), Torma, Sibalin, Brindza, Csáki, Herceg. Edző: Vata Zalán.

Jánoshalmi FC: Lengyel P. – Safranj, Jeszenszky (Babic 58.), Cvetkovic, Stojanovic M., Stojanovic V., Sőreg (Fenyvesi 68.), Popovic, Szabó Sz., Kujundzic, Ivanisevic. Edző: Florin Nenad.

Gól: Sibalin a 35., a 93. percben.

Sárga lap: Herczeg 5., illetve Cvetkovic 65., Kujundzic 93. perc.

Pandur László, a Kecel szakmai igazgatója: – Nagyon készültünk a mérkőzésre, mert sajnos sok sérültünk van. Az első félidőben még a szél is ellenünk volt, a pálya talaja is sok problémát okozott, de mindenek ellenére sikerült győznünk. Volt egy nagy helyzetünk a meccs elején, amit sajnos az ellenfél kapusa nagy bravúrral kivédett, de később a gólkirályunk megszerezte számunkra a vezetést. A második félidőben feltámadt a Jánoshalma és mezőfölényt harcolt ki, de gólt nem tudtak rúgni. Nekünk több nagy helyzetünk volt, volt egy kapufánk, s a végén egy kontratámadás után, tizenegyesből sikerült a második gólt is megszereznünk. Szeretnék gratulálni elsősorban a csapatomnak, másodsorban Sibalin Dánielnek, aki ma a két gólt megszerezve vastagon megerősítette helyét a góllövő listán. Hat mérkőzés óta nem kaptunk ki, öt győzelmünk van és egy döntetlenünk. Az utolsó előtti helyről indultunk és nagy offenzívát indítottunk azért hogy a középmezőnyben legyünk.

Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője: – A második félidőben 80–20 százalék arányban birtokoltuk a labdát, de nem találtunk be a kapuba. Védelmi hibák sorozatát követtük el. Mindig a hibáinkból él az ellenfél. A második félidő végén egy kezezés miatt tizenegyest kapott a Kecel, így növelte az előnyét. Egyszerűen nem tudunk nyerni. Gratulálok a Kecelnek és nagyon köszönjük nekik a vacsorameghívást.

A Kiskőrös–Kiskunhalas mérkőzés elmaradt. A vendégcsapatnak csak nyolc bevehető játékosa volt, így nem tudtak kiállni a vasárnap délutánra kiírt mérkőzésre. A három pontot minden bizonnyal a Kiskőrös fogja megkapni.

A megye I. állása

1. K.-FÉLEGYHÁZA 19 14 4 1 52–18 46

2. KISKŐRÖS 17 11 2 4 37–19 35

3. JÁNOSHALMA 19 9 5 5 34–27 32

4. TISZAKÉCSKE II. 19 8 5 6 40–45 29

5. AKASZTÓ 19 8 3 8 35–33 27

6. LAJOSMIZSE 19 7 5 7 35–32 26

7. HARTA 18 7 4 7 34–31 25

8. KALOCSA 18 7 3 8 34–22 24

9. KECEL 19 6 4 9 37–52 22

10. KECSKEMÉTI LC 18 5 6 7 20–27 21

11. BÁCSALMÁS 18 4 8 6 22–24 20

12. SOLTVADKERT 18 2 5 11 26–42 11

13. KISKUNHALASI FC 17 2 4 11 11–45 10

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában