Labdarúgás/Galériával

2022.04.16. 09:11

Három perc alatt fordított és nyert a Félegyháza

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában az akasztói csapat látogatott Kiskunfélegyházára. A hazaiak nem titkolt vágya, hogy megnyerjék a bajnokságot, vezetik is a tabellát.

Szentirmay Tamás

A Kiskunfélegyháza szeretne megnyerni a bajnokságot Fotó: Szentirmay Tamás

A mérkőzést jól kezdte a Félegyháza, folyamatosan vezették a támadásaikat, de igazi nagy helyzetet csak egy alkalommal tudtak kialakítani, amikor Szabó Dávid senkitől sem zavartatva vezethette kapura a labdát, de azt, Németh kapusba lőtte. Az Akasztó kontrákra rendezkedett be és egy ilyen kontra támadás után Juhász Tamás 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot 0–1. Az első félidő utolsó percében egy sajnálatos sérülés történt. Szabó Dávid elől ugyan ellőtte a labdát az akasztói védő, de úgy, hogy utána a lábát is eltalálta. Az esthez mentőt kellett hívni, és emiatt közel harminc percig állt a játék. Információnk szerint a félegyházi játékosnak eltört a lába.

A második félidő elején három perc alatt eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat. 

Az 53. percben Erős Gergő futott el a bal oldalon, befelé cselezett és tizenhat méterről a kapuba talált 1–1. Három perccel később Oroszi Dániel kapott hosszú labdát. Németh Zsolt kijött rá, de a csatát átemelte a hálóőr felett a labdát, ami a kapuban kötött ki 2–1. A hátra lévő időben is többet támadott a Félegyháza, de az akasztóiaknak is akadt helyzetük, de azt nem tudták értékesíteni. A játék képe alapján megérdemelt hazai siker született.

Kiskunfélegyháza–Akasztó 2–1 (0–1)
Kiskunfélegyháza, 100 néző, vezette: Vörös Gábor (Molnár Alex, Péter-Szabó Ottó).
Kiskunfélegyháza: Oroszi T. – Nagy D. (Nagy V. 74.), Magony, Valkai, Erős (Ábel 90.), Oroszi D., Szabó D. Kurgyis K. 46.), Kanyó, Urbán, Nemesvári (Bálint 85.). Edző: Némedi Norbert
Akasztó: Németh Zs. – Kósa, Kapus, Kerekes, Bajusz (Szabó N. 81.), Juhász, Németh T., Vincze, Szabó Sz. (Szabó Zs. 46.), Palla, Dobosi. Edző: Szrenkó István.
Gólszerző: Erős 53., Oroszi T. 56., ill. Juhász 42. Sárga lap: Kanyó 63., ill. Bajusz 74.

Némedi Norbert: A vendégcsapat igazolta a jó hírét, mert egy találkozót játszottunk velük. A meccs összképét nézve viszonylag sok tiszta helyzetünk volt, amiből most keveset tudtunk kihasználni, de ahhoz eleget, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Nehéz amellett elmenni szó nélkül, hogy borzasztóan túlfűtött volt a találkozó, mert a csatárunk Szabó Dávid súlyos sérülést szenvedett, és ezt nekünk meg kellett élni. Sokféleképp lesülhet egy ilyen, nagyon örülök annak, hogy a pozitív oldala jött ki nálunk, és ezt a találkozót meg tudtuk nyerni. Ez a mérkőzés a bajnokság szempontjából is nagyon fontos volt, gratulálok a csapatomnak!

Szrenkó István: Úgy gondolom, hogy az első félidőben kontrolláltuk a Félegyháza játékát, mert tudtuk, hogy mik az erősségeik. Egy-két helyzetük volt, de miután elkezdtünk fegyelmezetten játszani, utána nekünk is meg voltak a lehetőségeink, és meg is szereztük a vezetést. Sajnos utána jött ez a szomorú sérülés, ezúton is jobbulást kívánok a srácnak, minél hamarabb térjen vissza a pályára. Ez az eset mind a két csapatot leültette kicsit. A második félidőre jobban jött ki a Félegyháza, várható is volt, hogy a sérülés plusz motivációt ad nekik. Gratulálok a Félegyházának, sajnos mi a második félidőre kicsit már elfogytunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában