Röplabda

2021.12.20. 14:26

Nehéz ősz volt

A női NB II.-U21 F-csoportjában az utolsó tétmérkőzését játszotta ebben az évben a HÉP-RÖPKE SE, mely a Békéscsabai RSE-t fogadta az Árpádvárosi Sportcsarnokban. A békéscsabai fiatalok a második helyről várták a találkozót, ennek megfelelően is játszottak, így végül elvitték a pontokat Kecskemétről 3-0-os sikerükkel.

Nyitray András

Nem volt esélye a sikerre a Kecskemétnek az évzárón Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Nem volt jó féléve a HÉP-RÖPKE SE-nek, mely az utolsó idei mérkőzésén az U21-es békéscsabai gárdát fogadta. Kása Róbert együttese bár mindhárom szettben becsületettel küzdött, nem tudta megszorítani a második helyen álló BRSE-t, így 3-0-ra kikapott az idényzárón. 

–A Békéscsaba kitűnő utánpótlással rendelkezik, jó az alapképzésük is – értékelt a mérkőzés után Kása Róbert, a HÉP-RÖPKE SE vezetőedzője. – Az alapjátékuk sok szempontból előrébb tart, a nyitásra és a fogadásra gondolok itt főleg. Reális eredmény született, bravúr lett volna részünkről a siker. 

A RÖPKE nehéz őszön van túl, melyet a vírushelyzet is alaposan megnehezített, emiatt sem szerepelt úgy az együttes, ahogy akár a tavalyi esztendőben. 

– Elég hektikus ősz volt ez, mert több játékos is átesett a covid fertőzésen. Előfordult az is, hogy hét játékossal kellett elmennünk vidékre. Nem kizárólag ezért, de valóban nem úgy sikerült ez a szezon eddig számunkra, ahogyan azt elterveztük. 

Az én számításaim szerint az alsóházban folytatjuk így jövőre a bajnokságot 

– mondta Kása Róbert. 

– Azt gondolom, hogy mi egy felsőházi csapat vagyunk, ennek megfelelően szeretnénk szerepelni majd az alsóházban is. Ebben a csoportban a Miskolc és a Szolnok is hozzánk hasonló erejű, nekik jobban kijött a lépés most. A sorsolásnál csak a területi alapot veszik alapul, most úgy alakult, hogy sok lett az erős klub. Könnyen lehet, hogy akár egy másikban akár elsők is lehettünk volna. Ezt a feladatot most nem tudtuk megoldani, a cél már az alsóhát megnyerése így – tekintett előre Kása Róbert, már a jövő évre is. 

HÉP-RÖPKE SE–Békéscsabai RSE 0–3  (16, 18, 20)

Kecskemét, 50 néző. V: Kovács R., Varjasi M. 

RÖPKE: Bartolák, Horváth-Kenderesi, Fekete L., Barabás, Páli, Hemmert. Csere: Korpácsi, Pintér. Vezetőedző: Kása Róbert 

Békéscsaba: Fekete G., Feld, Gellén, Laurinyecz, Radnai Luca, Szűcs. Csere: Lenkefi, Radnai Lili, Kucsera. Vezetőedző: Nacsa Gábor 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában