Kézilabda / Galériával

2021.12.19. 15:01

Gálamérkőzéssel avatták fel a solti sportcsarnokot

Még szeptemberben adták át a solti sportcsarnokot, de igazi sporteseményként még nem volt felavatva. A hétvégén pénteken azonban ez is megtörtént. A kalocsai Gézengúzok csapata játszott a budapesti Old Boys gárdájával.

Szentirmay Tamás

A kalocsai Gézengúzok csapata játszott a budapesti Old Boys gárdájával Fotó: Szentirmay Tamás

Sokan voltak kíváncsiak a gálamérkőzésre, mert egykori, nagyhírű válogatott játékosokat is láthattak a parketten. A találkozó megkezdése előtt Németh István polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Elismerését fejezte ki, hogy sikerült Solton megszervezni egy ilyen mérkőzést, ami Szűcs László érdeme. 

Nem csak volt válogatott kézilabdázók, de Skaliczki László egykori szövetségi kapitány, és Járdi Ádám a Bács-Kiskun megyei kézilabda szövetség elnöke is ott volt a helyszínen. Skaliczki László elmondta, hogy mindig szívesen vesz részt ilyen rendezvényeken, mert a kézilabda volt az élete, ebben élt, és ha emlékeznek arra, amit tett, akkor az boldogsággal tölti el. 

A budapesti csapatban olyan nevek szerepeltek, a teljesség igénye nélkül, mint Kertész Balázs, aki 171 válogatott mérkőzésen 361 gólt lőtt, Lendvay Péter 68 találkozón 84-et, Rosta Miklós pedig 129 meccsen 149 alkalommal talált a kapuba, Szabó Lajos, egykori NB I-es játékos, valamint Zsembery Tamás és Rév András kapusok, az utóbbi a csapat tulajdonosa is egyben. 

Edzőjük pedig nem más, mit a 240-szeres válogatott Kenyeres József, aki a magyar kézilabdázás nagy egyéniségei közé tartozik. A Gézengúzok csapatában egyetlen solti játékos szerepelt, még pedig Szűcs Tibor, aki a főszervező Szűcs László fia. 

A mérkőzés kezdeti budapesti rohamokkal kezdődött, és a félidő végére kilenc pontosra (9–19) nőtt az előny.

 A második játékrészben próbált erősíteni a kalocsai gárda, fel is jöttek öt gól hátrányra, de a fővárosi csapat, néhány ifjúsági korú játékossal kiegészülve újra tudta növelni az előnyét és a végén 32–24-re nyertek. 

Szűcs László főszervező elmondta, hogy nem volt egyszerű a találkozót megszervezni, mert nehéz volt olyan időpontot találni, hogy neves játékosok is el tudjanak jönni. Olyan csapatot pedig nem akart hívni, aki bajnokságban is játszik, mert a szezon még csak most fejeződött be. Az új budapesti multifunkcionális csarnok avatása is most volt, így akik ott szerepeltek nem vállalták öregfiúkként az újabb megmérettetést. 

– A kalocsai Gézengúz csapatnak a tagja vagyok, korábban edzettem is ezeket a fiúkat, valamikor NB. II-őt veretlenül nyertünk ezzel a csapattal, most Dávidházi Sándor edzi a gárdát, ők szívesen vállalták a szereplést. Örültem annak, hogy sokan eljöttek erre a gálára, mert nagyon fontos, hogy megszeressék ezt a játékot. Solton volt valamikor ennek a sportágnak hagyománya, amit most újra kellen éleszteni, mert jelenleg nincs. A sportcsarnok alkalmas rá, a körülmények jók, most már csak játékos, edző, labda és felszerelés kell, meg pénz, mondta Szűcs László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában