Kézilabda 

2021.11.26. 20:14

Két derbi is lesz a hétvégén Bács-Kiskun megyében

A férfiaknál a kilencedik, a nőknél a tízedik fordulót rendezik az NB II.-es bajnokságban.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Férfi Dél-nyugati csoport:

Szombat 18 óra

Kiskőrösi KS Kft.–Kalocsai KC

Kiskőrös, vezeti: Garai Balázs, Varasdi Levente.

Kolics János, a Kalocsai KC vezetőedzője: – A Kiskőrös az ellen a Pécs ellen, akiktől mi kikaptunk a hétvégén, elrabolt egy pontot. Jelenleg ugyanannyi ponttal rendelkeznek, mint mi. Egy ki-ki mérkőzés lesz szombaton. A két csapat egyenlő eséllyel indul, de bízom abban, hogy elhozzuk a két pontot. A Kiskőrös ellen általában a védekezésünkkel szoktak problémák lenni, mára ezzel a játékos állománnyal ebben sokat léptünk előre. Nagyon bízom egy extra kapusteljesítményben, mivel idegenben nyerni anélkül lehetetlen.

Horváth András a Kiskőrösi KS Kft. vezetőedzője: – Szomszédvári rangadó lesz a hétvégén, jó a viszony a két klub között, mindig egy jó mérkőzést is játszunk egymással. Remélem, ki tudjuk használni a hazai pálya előnyét, és ha egy egységes játékot nyújtunk, akkor azt mondom, hogy tényleg jó mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló Kalocsával.

Férfi Déli csoport:

Szombat 17 óra 30

Alba-MÁV Előre–Mizse KC

Székesfehérvár, vezeti: Csányi Tibor, Gadányi Tibor.

Avar György, a Mizse KC vezetőedzője: – Az előző fordulóban a Kecskemét ellen játszottunk, bár nagyon jól kezdtünk és elmentünk 9–3-ra, onnantól viszont az egész mérkőzésen birkóztunk az ellenféllel. A Kecskemét nagyon jól játszott, minden hibánkat kihasználta, a mi támadásaink pedig a nullával voltak egyenlőek. Az Alba ellen maximális koncentráltsággal kell játszani. Ha nem ezt tesszük, akkor így járunk. Az utolsó három mérkőzésünk a mezőny elejéhez tartozó csapatokkal lesz, fel kell készülünk arra, hogy mindenki bennünket akar megverni és ha nem figyelünk, nem koncentrálunk, akkor pórul is járhatunk.

 

Vasárnap 16 óra

Kecskeméti TE U23–Bugyi SE

Kecskemét, vezeti: Serfőző Krisztián, Serfőző Roland.

Szél Gergő, a Kecskeméti TE U23-as csapatának edzője: – Tisztesen helytálltunk a Mizse ellen, voltak nehezítő körülményeink a mérkőzésen, de büszke vagyok a csapatra, mivel mindent megtettek, amit lehetett, szinte maximálisan betartották azt amit kértem tőlük. A következő mérkőzés a Bugyi csapata ellen lesz, győzelemmel szeretnénk végezni. Úgy megyünk oda, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy győzzünk, kemény mérkőzésre számítok. Mi utánpótlás csapat vagyunk, minden mérkőzés kemény számunkra az NB II.-ben, de az összes találkozó a fejlődésünket szolgálja. A kemény védekezés a Bugyi ellen is fontos lehet, ez és a jó helyzetkihasználás győzelemre fog minket vezetni.

Férfi Dél-keleti csoport:

Vasárnap 17 óra

Kondorosi KK–Kiskunmajsai KC

Kondoros, vezeti: Babidorics Bence, Reszegi Csaba.

Kun Tamás, a Kiskunmajsai KC vezetőedzője: – Idegenben minden mérkőzés nagyon nehéz számunkra, sőt nehézzé tudjuk tenni saját magunknak. A Kondoros egy rutinos csapat, tapasztalt játékosokkal. Nagyon bízom abban, hogy a meccs végére kijön a kondicionális különbség és hogy addig szorosan tudjuk tartani a mérkőzést. Akkor onnan talán a javunkra tudjuk fordítani a meccset, mivel fiatalabb, fittebb csapat vagyunk, ezáltal a kondinkkal tudnánk győzni a rutin ellen.

Női Déli csoport:

Vasárnap 18 óra

Miklós KC–Mizse KC

Kunszentmiklós, vezeti: Matic Dusan, Nádasdi Ádám.

Hollós Máté, a Mizse KC vezetőedzője: – Egy ki-ki mérkőzésre számítok a Kunszentmiklós csapata ellen. Idegenben lépünk pályára, ismerjük őket, ők is bennünket, nagy újdonság nem lesz vasárnap. A napi forma fog dönteni. A kiesés ellen pedig abszolút fontos két pontról lesz szó a hétvégén.

Fotó: Kovács Nóra

Ulicska Milán, a Miklós KC vezetőedzője: – Parázs mérkőzésre számítok, számukra és számunkra is ez egy nagy rangadó lesz, mindenképpen pontokért való küzdelem. Két hasonló képességű csapatról van szó, mind a ketten hasonlóan szereplünk a bajnokságban, bár a Lajosmizsének van már győzelmük, sajnos nekünk eddig csak egy döntetlent sikerült bezsebelnünk, de most ezen a hétvégén mindent megteszünk azért, hogy megszerezzük az első két pontunkat. Csapategység, összhang és hatvan percen keresztül tartó konventráció lehet a kulcs a találkozón a sikerhez.

Női Dél-keleti csoport:

Szombat 14 óra 30

Kecskeméti NKSE–Szarvasi NKK

Kecskemét, vezeti: Dáné Rita, Marton Zsófia.

dr. Paic Róbert, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője: – Egy nagyon erős és küzdelmes meccset várok, ez az utolsó komoly mérkőzésünk ebben az évben. Komolyan fel kell készülnünk, a heti edzésmunkánknál is mindent ennek rendelünk alá. Videózni fogunk és már célzottan olyan gyakorlatokat terveztünk, amely a szarvas játékát jellemzi, hogy ne legyen új helyzet, amivel találkozhatnak a hétvégén. Ha gyorsan játszunk és mostanában tényleg tudjuk gyorsan adni a labdát és gyors futásokkal operálni, akkor ez sem lesz nagyon nagy probléma, mivel ebben a bajnokságban bárkit le tudunk futni.

Szombat 18 óra

Bácsalmási PVSE–CZ-Gyulasport Nkft.

Bácsalmás, vezeti: Gajnok Liliána, Rosenberger Rita.

Dankó Ervin, a Bácsalmási PVSE vezetőedzője: – A hazai mérkőzéseink közül ez lesz a legnehezebb az őszi fordulóban. A Gyulasport ennél jobb csapat, mint amit a tabellán elfoglalt helyük mutat. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz ellenük, győzni szeretnék. A csapat alapvetően jó formában van, remélem ez a Gyula ellen is elég lesz és a hazai pálya valamilyen módon bennünket segít majd. A gyulai együttesben vannak rutinos játékosok, nálunk nem nagyon, ha azt a rutint felül tudjuk írni, és fizikálisan, illetve dinamikában jobbak leszünk, akkor mi fogunk nyerni.

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály:

Szombat 14 óra

Bácsalmási PVSE– Kecskeméti TE

Bácsalmás, vezeti: Herceg Udo, Piller Tamás.

Szombat 18 óra

STE-BS Plastic–Euroscale Kecskeméti

Soltvadkert, vezeti: Bálint Barnabás, Simó András.

Szombat 18 óra

Tiszaalpári SE– Kiskunhalasi UKSC

Tiszaalpár, vezeti: Kapás Krisztián, Rizinger András.

Vasárnap 18 óra

Mizse KC– Kalocsai KC-GUKC

Lajosmizse, vezeti: Herceg Udo, Piller Tamás.

Bács-Kiskun megyei női I. osztály:

Szombat 16 óra

Kiskunmajsai KC– Kiskőrösi NKSZSE

Kiskunmajsa, vezeti: Horváth Bálint, Török Kristóf.

Szombat 18 óra

NNKSZE–Kalocsai KC

Nemesnádudvar, vezeti: Hovány István, Ubornyák Zoltán.

Vasárnap 11 óra

Kiskunhalasi UKSC– STE-BS Plastic

Kiskunhalas, vezeti: Cseh Attila, Könyves Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában